Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:20 21 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Salată de varză roșie și albă (rețetă din 1931)

ro

22 Dec, 2021 08:44 2426 Marime text
Pentru salată de varză roșie și albă ne trebuie următoarele lucruri: varză roșie, varză albă, oțet, untdelemn și sare.



Pe deasupra foilor verzelor sunt niște foi murdare. Le curățim și le dăm la o parte. Apoi cu cuțitul tăiem mai multe foi de lângă cotor. Le scoatem cotorul cel gros din fiecare foaie și le așezăm una peste alta.





Cu mâna stângă ținem ruloul și cu dreapta tăiem cu cuțitul varza subțire ca foaia de ceapă. Dupăce tăiem mai multe foi de varză roșie și albă, le frecăm cu oțet și cu sare.







Scurgem oțetul și varza roșie o punem într-o farfurie curată.





După fiecare varza roșie își schimbă culoarea. O așezăm bine apoi o garnisim cu varză albă.




După ce am aranjat-o, mai turnăm puțin unt de lemn pe deasupra. Cu cârpă curată ștergem marginile farfurii.




Din „Caiet pentru gospodarie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea). Am păstrat ortografia originală. 


Despre GastroArt.ro


Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).






Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.








În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.






Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.



Sursa foto și text:  GastroArt.ro



Citește și: 


GastroArt Salată de cartofi (rețetă din 1931)




Salată de fasole (rețetă din 1931)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii