Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:13 25 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Salată de cartofi (rețetă din 1931)

ro

21 Dec, 2021 08:28 2587 Marime text
Pentru salata de cartofi ne trebuie următoarele lucruri: 200 g. cartofi, 20 g. untdelemn, 20 g. măsline, 20 g. ceapă și 6 g. sare, pentru 2 persoane.



Ferbem cartofii în apă până se crapă coaja.






După ce se ferb îi curățim de coajă. Apoi îi tăiem felii fără să se crape. Dacă sunt prea mari le tăiem două sau în patru. Luăm ceapa și o tăiem în două cu coadă. Fiecare jumătate o tăiem peștișor subțire ca foița de ceapă. Măslinele le scoatem sâmburii și le tăiem cu forficelul în formă de de floare. Punem într-un pahar sare oțet si untdelemn și le mestecăm bine.











Punem într-o farfurie cuarată cartofii și ceapa și le mestecăm. Apoi turnăm și amestecătura de oțet,untelemn și sare din pahar.







După ce o așezăm în farfurie o garnisim cu măsline. Cu o cârpă curată ștergem marginile farfurii. Mai turnăm puțin untelemn pe deasupra.


Din „Caiet pentru gospodărie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea)







Despre GastroArt.ro


Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).






Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.








În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.






Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.



Sursa foto și text:  GastroArt.ro




Citește și:


GastroArt Oule jumări (rețetă din 1931)


GastroArt Servirea dulceței (sfat din 1931)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii