GastroArt Ciorbă de potroace (rețetă interbelică)
GastroArt: Ciorbă de potroace (rețetă interbelică)
09 Feb, 2022 08:47
ZIUA de Constanta
2303
Marime text
La ciorba de potroace, borșul e înlocuit cu zeamă de varză.
Se fierb aripile, picioarele, gâtul și pipota de gâscă sau altă pasăre mare tăiate în bucăți potrivite. Se adaugă un morcov, un pătrunjel, un sfert de țelină, o ceapă, toate tăiate mărunt. Se adaugă 2-3 linguri orez ales și spălat.
Deoparte se fierbe zeama de varză care se toarnă în oală când carnea și zarzavatul sunt fierte, se pun puțin pătrunjel și mărar tăiate fin.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
Sursă foto și text: GastroArt
Citește și:
GastroArt Țigarete (rețetă interbelică)
GastroArt Ciorbă de fasole (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii