Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
16:33 26 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Ciorbă de potroace (rețetă interbelică)

ro

09 Feb, 2022 08:47 2339 Marime text


La ciorba de potroace, borșul e înlocuit cu zeamă de varză.

Se fierb aripile, picioarele, gâtul și pipota de gâscă sau altă pasăre mare tăiate în bucăți potrivite. Se adaugă un morcov, un pătrunjel, un sfert de țelină, o ceapă, toate tăiate mărunt. Se adaugă 2-3 linguri orez ales și spălat.

Deoparte se fierbe zeama de varză care se toarnă în oală când carnea și zarzavatul sunt fierte, se pun puțin pătrunjel și mărar tăiate fin.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

Sursă foto și text: GastroArt

Citește și: 


GastroArt Țigarete (rețetă interbelică) 

GastroArt Ciorbă de fasole (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii