Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
21:16 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Clătite cu carne (rețetă interbelică)

ro

29 Apr, 2022 15:35 2015 Marime text
Rețetar, imagine cu rol ilustrativ: GastroArt

Se fac clătite obișnuite. Se rumenește în untură, cu o ceapă tocată mărunt, ¼ de carne dată prin mașină.

Se pune în fiecare clătită o linguriță de carne, se întorc marginile laterale înăuntru și se face sul.


Se dau prin ou amestecat cu o linguriță de untdelemn și se rumenesc în untură fierbinte.


Se servesc ca garnitură la ori ce legumă. Se pot umple la fel cu ficat, creier fert și tocat, șuncă.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com


Despre GastroArt.ro

Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).

Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.


În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.



Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.




Sursa foto și text:  GastroArt.ro


 ​Citește și:GastroArt Tort moca (rețetă interbelică)

 GastroArt Musaca de varză (rețetă interbelică)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii