Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:03 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Limbă rasol (rețetă interbelică)

ro

19 Feb, 2022 10:12 1657 Marime text


Se spală limba în mai multe ape, frecând-o cu puțin mălai ca să se ducă ori ce murdărie ar fi între pori.
 
Se scoate gâtlejul și se ține limba cel puțin o oră în apă rece înainte de a fi pregătită. Se pune limba la fiert într-o cratiță cu apă rece, 2 cepe, câteva fire de pătrunjel, o frunză de dafin, sare, 5-6 boabe de piper.
 
Cum începe să dea în clocote, se spumește, se acoperă și se lasă să fiarbă liniștit timp de 3 ore. 
 
Se curăță de piele începând din vârf, trăgând-o ușor și ajutându-ne cu un cuțit.
 
Dacă între timp s-a răcit, se pune câteva minute în apa în care a fiert să se încălzească.
 
Se servește fierbinte, cu sos de hrean, de roșii sau alt sos.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi

mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
 
 
Despre GastroArt.ro

Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.



În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.


Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.



Sursa foto și text:  GastroArt.ro

Citește și: Ouă umplute cu roșii - rețetă interbelică

Salată bulgărească (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii