Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
07:55 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Ouă umplute cu roșii - rețetă interbelică

ro

18 Feb, 2022 08:52 2114 Marime text


Se fierb 6 ouă, se curăță și se taie în două în lungime.

Se scot gălbenușurile și se freacă cu o lingură de unt făcut spumă, miezul dela o felie de pâine muiat în lapte și stors, două gălbenușuri de ou crude și puțină ceapă tăiată mărunt și trasă în unt.

Se adaugă 2-3 roșii mijlocii, curățate de coajă și de semințe, se pun sare, piper și, dacă compoziția nu e prea moale, și o lingură de smântână groasă. În lipsă de pătlăgele punem o lingură de bulion.

Cu această compoziție se umplu albușurile, se presară cu pesmet, se așează într-o tavă cu unt și se dau la cuptor.  Se servesc ca garnitură pe lângă piure de cartofi sau spanac.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

Citește și:


GastroArt Unt picant (rețetă interbelică) 

GastroArt Salată bulgărească (rețetă interbelică)

sursa foto și text: GastroArt 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii