GastroArt Ochiuri la capac cu smântână (rețetă interbelică)
GastroArt: Ochiuri la capac cu smântână (rețetă interbelică)
22 Feb, 2022 11:01
ZIUA de Constanta
2608
Marime text
Se pregătesc ochiurile într-o formă de porțelan cu marginile scunde și care merge la foc.
Când ochiurile încep să se prindă, se toarnă peste ele puțină smântână în care se amestecă un vârf de cuțit de făină, iar deasupra se presară parmezan ras. Se dau puțin la cuptor.
Tot așa se fac și cu sos de roșii, numai în loc de smântână punem sosul de roșii.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto și text: GastroArt.ro
Citește și: Omletă (rețetă interbelică)
Ochiuri pe salată (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii