GastroArt Prăjitură cu vișine (rețetă interbelică)
GastroArt: Prăjitură cu vișine (rețetă interbelică)
27 Mar, 2022 09:43
ZIUA de Constanta
1867
Marime text
Ingrediente: 300 gr zahăr, 3 ouă întregi, 100 gr lapte, 100 gr ulei, bicarbonat, 300 gr făină
Se amestecă zahărul și ouăle, se adaugă laptele, ulei, bicarbonat, făina, se amestecă bine și se toarnă în tavă neunsă. Deasupra se presară vișine scurse și se pune la cuptor la foc domol – ½ oră.
Glazură de ciocolată: 5 linguri zahăr, 2 linguri cacao, 3 linguri apă rece, unt cât o nucă, se pune la fiert și se toarnă caldă.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto și text: GastroArt.ro
Citește și: GastroArt Pastă de ou (rețetă interbelică)
Limbă picantă (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii