GastroArt Prăjitură Diana (rețetă interbelică)
GastroArt: Prăjitură Diana (rețetă interbelică)
11 Apr, 2022 08:40
ZIUA de Constanta
1899
Marime text
Foile – 200 gr margarină se freacă cu 200 gr zahăr, se adaugă 5 gălbenușe treptat, un vârf de cuțit bicarbonat, apoi albușurile spumă și 250 gr făină.
Se fac 3 foi, care ultima se pune cacao.
Crema – 150 gr. nucă măcinată, 150 gr zahăr, 1 lingura lapte fierbinte se freacă bine, apoi se adaugă 150 gr unt. Când compoziția e rece, se umplu foile și se face o glazură de ciocolată.
Glazură de ciocolată – 5 linguri : 2 linguri cacao, 3 linguri apă rece, unt cât o nucă se pun la fiert și se toarnă caldă.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto și text: GastroArt.ro
Citește și: GastroArtv Sos maioneză (rețetă interbelică)
GastroArt Sos de ou (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii