GastroArt Pui cu mazăre vero (rețetă interbelică)
GastroArt: Pui cu mazăre vero (rețetă interbelică)
20 Apr, 2022 09:55
ZIUA de Constanta
1674
Marime text
Puiul curățat și spălat se taie în bucăți potrivite ca 6-8 bucăți. Se înfierbântă o lingură de unt în care se pun să tragă bucățelele de pui. Nu trebue rumenite, ci frumos gălbenite pe toate părțile.
Se adaugă un praf de făină și când aceasta e puțin îngălbenită se pun 2 linguri de apă sau zeama în care au fiert labele și capetele și mazărea boabe. Se lasă să fiarbă înăbușit, la foc potrivit.
Când mazărea e pe jumătate fiartă, se pun sare și puțin zahăr. Dacă zeama scade, se mai adaugă zeamă de carne. Când e aproape gata, se pune o lingură de mărar verde tocat fin.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto și text: GastroArt.ro
Citește și:GastroArt Piure de cartofi pentru garnituri (rețetă interbelică)
GastroArt Sos de roșii (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii