GastroArt Punsch mai slab (rețetă interbelică)
GastroArt: Punsch mai slab (rețetă interbelică)
24 Mar, 2022 08:39
ZIUA de Constanta
1655
Marime text
Se spală și se șterg cu o cârpă moale o portocală zemoasă cu coaja subțire și o lămâie frumoasă. Se iau 200 gr zahăr bucăți și se freacă pe rând pe coaja de portocală și lămâie până rămâne numai partea albă.
Se pune într-o oală foarte curată (în care ferbem numai apă). Se stoarce deasupra zeama portocalei și a lămâiei, se toarnă un litru de ceai slab, fierbinte, se mai adaugă 150 gr. de rom bun și 150 gr. de rachiu.
Se pune pe mașină mestecând să se topească zahărul până se înfierbântă, dar fără să fiarbă. Se toarnă în pahare sau se servește în vas special pentru punsch.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto și text: GastroArt.ro
Citește și: GastroArt Gogoșari în oțet (rețetă interbelică)
GastroArt Conopidă și morcovi în saramură (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii