GastroArt.ro Ciulama de pui (rețetă din 1931)
GastroArt.ro: Ciulama de pui (rețetă din 1931)
27 Dec, 2021 08:56
ZIUA de Constanta
2187
Marime text
Se prepară cu carne de pui, prăjită sau fiartă. Se încinge untul, apoi se adaugă făină până îmbibă toată grăsimea. Se lasă apoi să stea pe marginea mașinei 1-2 ore , iar cu 20 de minute înainte de masă o preparăm.
Îi punem sare, o sunțiem cu bulion de carne. Astfel preparat adaogăm carnea și o mai lăsăm puțin să fiarbă, iar la masă o servim ca felul al doilea cu mămăliguță. Să nu se lase niciodată să se ridice grăsimea la suprafață. Aceasta din cauză că se lasă mult timp preparată.
Din „Caiet pentru gospodărie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea). Am păstrat ortografia originală.
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto și text: GastroArt.ro
Citește și:
GastroArt.ro Ostropel de pui (rețetă din 1931)
GastroArt Cafea cu lapte (1931)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii