GastroArt ȘNIȚEL/ȘCHINTZEL (REȚETĂ DIN 1931)
GastroArt: ȘNIȚEL/ȘCHINTZEL (REȚETĂ DIN 1931)
13 Dec, 2021 11:28
ZIUA de Constanta
2213
Marime text
Mai preferabil ar fi carnea de vițel, rinichii sau creer. Se tae în bucăți groase ca degetul, se bat și se dă cu sare, se dau prin făină apoi prin ou bătut și prin pesmet și le prăjim în grăsime încinsă. Se servește cu muștar sau altă garnitură. Cu cartofi pai dați cu sare după ce s-au prăjit.
Din „Caiet pentru gospodărie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea). Am păstrat ortografia originală.
Sursă text și foto: GastroArt
Citește și:
GastroArt: Prepararea și servirea ceaiului (sfaturi din 1931)
GastroArt: Taci și înghiți și prepară (rețetă din 1931)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii