GastroArt Taci și înghiți și prepară (rețetă din 1931)
GastroArt: Taci și înghiți și prepară (rețetă din 1931)
10 Dec, 2021 14:42
ZIUA de Constanta
2145
Marime text
Ca să facem taci și închiți ne trebuie următoarele cantități:
Se face din mămăliguța pripită dar în loc de apă se pune ½ kg. Lapte, ¼ lapte, 100 g. unt. 100 gr. smântână, 3 gr. sare și două ouă.
După ce se ferbe laptele cu mălaiu punem untul și smântâna.
Le mestecăm și dupăce s-a fiert le răsturnăm într-o farfurie.
Apoi facem două găuri în care se pun oule. O punem la cuptor și după ce s-a rumenit o mâncăm.
Din „Caiet pentru gospodărie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea). Am păstrat ortografia originală.
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto și text: GastroArt.ro
Citește și:
GastroArt O istorie a esteticii culinare în România. Prima parte
Pastrama newyorkeză era afumată românește
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii