GastroArt Sufle de căpșuni (rețetă interbelică)
GastroArt: Sufle de căpșuni (rețetă interbelică)
14 May, 2022 10:57
ZIUA de Constanta
1633
Marime text
Se curăță de codițe ½ kgr. de căpșune spălate și bine scurse pe o sită. Se trec apoi prin sită și se freacă cu ¼ kgr. zahăr pisat, până se face ca o cremă. Dacă e prea lichidă, se pune să tragă câteva clocote să se mai lege. După ce s-a răcit, se amestecă cu încetul cu 8 albușuri spumă. Se coace într-o formă de sticlă ce merge la cuptor 20 de minute.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
sursa - GastroArt
Citește și: GastroArt Tort de pesmet (rețetă interbelică)
GastroArt Tort de ciocolată (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii