Sfaturi pentru ascensiuni montane Măsuri de siguranţă. Cum să alegem echipamentul.
Sfaturi pentru ascensiuni montane: Măsuri de siguranţă. Cum să alegem echipamentul.
27 Nov, 2015 10:25
ZIUA de Constanta
3004
Marime text
Pentru minivacanța care va urma, m-am gândit să vin în ajutorul pasionaților de alpinism. Echipamentul de ascensiune diferă în funcție de tipul de ascensiune pe care intenţionaţi să-l abordaţi - alpinism sau ascensiune montană. Dacă sunteți un începător, vă recomandăm școlile de pregătire unde veți fi inițiat în tehnicile de bază, învăţând, în același timp, şi cum să folosiți echipamentul.
Echipamentul
Pentru a reuși să practicați acest sport, trebuie să fiți echipați corespunzător, un echipament corespunzător fiind cheia alpinismului sau chiar a ascensiunilor montane obişnuite. Fiecare articol trebuie să fie anume creat pentru rolul pe care-1 are de îndeplinit şi de cea mai bună calitate pe care vi-o puteţi permite, achiziţionat numai de la magazinele specializate.Când vorbim de echipament, vom porni începând chiar de la șosete. Purtaţi şosete groase de lână; dacă aveţi pantaloni de munte trei sferturi, ele trebuie să treacă de marginea pantalonului, ajungând chiar până sub genunchi.
Pantalonii trebuie să fie în două straturi. Prima pereche trebuie să o pereche de pantaloni de corp, iar a doua pereche de pantaloni trebuie să fie de iarnă, impermeabilă la vânt și zăpadă.
Bocancii trebuie să unii potriviți pentru acest sport. Ei trebuie să fie de piele, cu o talpă de cauciuc groasă, dar flexibilă. Partea de sus trebuie să fie vătuită - la fel ca şi limba - şi să acopere bine fluierul piciorului. Şireturile trebuie să treacă prin cleme sau ochiuri în formă de D, nu prin găuri prin care poate intra apa. Dacă pe timpul excursiei vi se vor uda șosetele, schimbați-le și puneți o pungă de plastic și apoi ghetele. Este important să rămânem uscați pe toată perioada excursiei.
Hainele pentru partea de sus a corpului
Hainele trebuie pe straturi. Primul strat trebuie să fie subțiri, pe piele, stratul din mijloc trebuie să fie din lână, iar stratul exterior trebuie să fie o geacă nu foarte groasă, dar să fie impermeabilă la apă și vânt.Capul trebuie să fie foarte bine protejat. Căciula trebuie să fie cu urechi, nu foarte groasă, peste care punteți să puneți gluga de la giacă, iar zona gâtului să fie protejată cu un fular.
Mănușile trebuie să fie cu un singur deget. Acest tip de mănuși este cel mai călduros. Partea exterioară a mănușilor trebuie să fie impermeabilă. Este esențial ca în rucsac să aveți mai multe perechi de mănuși.
Să nu vă lipsească bețele de trekking pentru echilibru. În cazul în care rucsacul este prea greu, acestea vă vor ajuta, aceste bețe vă vor ajuta deoarece îmbunătățesc circulația sângelui în brațe și preiau 30% din greutatea rucsacului. De asemenea, colțarii și pioletul nu trebuie să lipsească. Colțarii sunt buni pentru aderență, iar pioletul necesar pentru cățărare, iar în cazul unei alunecări, la frânare.
Recomandări pentru ascensiuni
- Planificaţi-vă atent itinerarul înainte de a pleca la drum, ţinând seama de orele de lumină, pentru a nu vă prinde noaptea înainte de a ajunge pe teren sigur.
- Lăsaţi unei persoane de încredere toate detaliile despre itinerarul pe care îl veţi urma şi comunicaţi-i data la care presupuneţi că vă veţi întoarce.
- Aveţi întotdeauna la dvs. o hartă, o BUSOLĂ, o trusă de prim ajutor şi o rezervă de alimente în caz de necesitate.
NU
- Nu porniţi la drum dacă buletinul meteorologic spune că va fi vreme urâtă.
- Nu abordaţi ascensiuni grele decât după ce aţi ajuns să vă descurcaţi la perfecţie în cele mai uşoare.
Din aceeași categorie:
-
Sfaturi pentru îngrijirea corporală - Acneea. Cum să ne tratăm la domiciliu. Când să apelăm la medic. Ce să facem şi ce nu.
-
Sfaturi pentru tinerele mame - Cum ne îngrijim şi educăm copiii
-
Sfaturi pentru îngrijirea corporală - Machiajul obrazului
-
Sfaturi pentru îngrijirea corporală - Machiajul ochilor în funcție de forma ochilor
-
Sfaturi pentru îngrijirea corporală - Machiajul, o problemă a femeilor, indiferent de vârstă
-
Sfaturi pentru îngrijirea corporală - Cum să ne îngrijim picioarele
-
Femeia în oglinda vieții și a cosmeticii - Cum să ne protejăm mâinile. Capcana unghiilor false
-
Femeia în oglinda vieții și a cosmeticii - Tinereţea gâtului şi a decolteului
-
Femeia în oglinda vieții și a cosmeticii - Mici secrete pentru o tinerețe fără de vârstă
-
Femeia în oglinda vieții și a cosmeticii - Cum să ne îngrijim ochii și sprâncele
-
Femeia în oglinda vieții și a cosmeticii - Măștile cosmetice, un beneficiu adus tenului
-
Femeia în oglinda vieții și a cosmeticii - Paşi spre frumuseţe
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii