Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:32 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Dobrogea144 Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

ro

14 Nov, 2022 00:00 1582 Marime text
 
Cu ocazia aniversării a 144 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mamă, Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, a transmis următorul mesaj de Ziua Dobrogei:

 
Celebrăm Ziua Dobrogei, anul acesta, într-un context dificil pentru întreaga regiune, care îi sporește valoarea și importanța. Construim permanent infrastructuri care pot exprima mai bine și pot îmbogăți uriașul ei potențial. Principala noastră preocupare rămâne și în continuare valorificarea acestui potențial, unic în România și rar în Europa și în lume.
Reconstruim instituții și branduri culturale (de exemplu Revista de cultură  „Tomis“, de a cărei reînființare ne-am bucurat recent), renovăm  și modernizăm clădiri emblematice pentru Cetate (Teatrul de Stat, Teatrul Național de Operă și Balet, în perspectivă Muzeul de Artă Populară etc.), construim stadioane, săli polivalente etc.
Sperăm că ne vom bucura curând  de redeschiderea fascinantului nostru Cazino și de revitalizarea întregii zone pietonale, pentru care avem mai multe proiecte în curs de  desfășurare.
Prioritatea noastră absolută o reprezintă modernizarea, prin proiecte sustenabile, a capitalei regiunii, Constanța, a întregii ei infrastructuri, infrastructură aflată în suferință de prea multe decenii. Prin aceste proiecte ne asumăm onoranta sarcină de a continua viziunea de dezvoltare a Dobrogei, începută în urmă cu 144 de ani de celebrii noștri înaintași - cărora, astăzi, le mulțumim încă o dată pentru fundamentele  acestei viziuni.
Mulțumim comunității locale că este alături de noi și că își exercită plenar funcția participativă de a contribui la dezvoltarea și modernizarea orașului Constanța.
Un exemplu în acest sens îl reprezintă proiectele culturale și identitare creative permanente ale publicației „ZIUA de Constanța", care, în fiecare an, de Ziua Dobrogei, promovează  inițiative publice creative și de impact. Salutăm și proiectul din acest an al publicației - o sinteză elocventă a valorilor de patrimoniu ale Dobrogei și vedem în acesta un model exemplar de implicare în viața comunității.
La mulți ani, Dobrogea! La mulți ani, dobrogeni! La mulți ani, Constanța! La mulți ani, constănțeni!
 
Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:  #sărbătoreșteDobrogea144
 
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari