Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
15:30 21 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#DobrogeaDigitală Portofoliul Aedificia Carpați, compania ce readuce Cazinoul la viață, disponibil de astăzi în Biblioteca Digitală ZIUA de Constanța

ro

14 Nov, 2020 00:00 4954 Marime text

An cu grele încercări, 2020 a adus însă pentru Constanța, dar și pentru Dobrogea și întreaga țară, promisiunea și, totodată, speranța concretă a renașterii edificiului-simbol de la malul mării, bătrânul Cazino, greu încercat de vremuri.
 

Pe data de 14 noiembrie, zi sfântă a Dobrogei străbune, nu putem să nu amintim de faptul că, anul acesta, dobrogenii au un motiv în plus de bucurie și de sărbătoare.
 
Din luna aprilie, Cazinoul din Constanța renaște văzând cu ochii. Renașterea propriu-zisă a început din luna ianuarie, odată cu întocmirea proiectului privind reabilitarea și consolidarea sa, și continuă cu fiecare zi ce trece.
 
De lucrările de restaurare se ocupă antreprenorul Aedificia Carpați și colaboratorii săi pentru acest proiect.
 
În acest sens, de Ziua Dobrogei, cu acordul reprezentanților companiei, ZIUA de Constanța aduce în Biblioteca Digitală Portofoliul digitalizat (link Portofoliu)   al Aedificia Carpați, mărturie a profesionalismului și a seriozității pe care firma le pune în orice lucrare de care se ocupă.
 
Sub deviza „Restaurăm istoria și construim viitorul“, lucrările companiei au readus la viață clădiri simbol din întreaga țară, nefăcând niciodată rabat de la calitate.
 
Totodată, noi edificii impresionante au prins contur și existență sub atenta supraveghere a lucrătorilor dedicați din cadrul Aedificia Carpați.
 

DESCARCĂ INTEGRAL PORTOFOLIUL ÎN FORMAT PDF!

„Sunt peste 40 de ani de când echipa noastră restaurează paginile trecutului și construiește viitorul, dincolo de limitele tradiționale ale domeniului nostru de activitate.
 
Mai mult de 40 de ani în care, împreună, am pus cărămidă peste cărămidă și am construit edificii care reprezintă astăzi o amprentă peste timp și o promisiune respectată față de clienții și partenerii noștri.
 
Doar câteva exemple sunt suficiente pentru a confirma credința că locul nostru în această industrie nu a fost niciodată întâmplător și că, atunci când munca este dublată de viziune, rezultatele nu pot fi decât remarcabile. Cu această proiecție asupra misiunii noastre de valoare, am reușit să restaurăm Palatul Cotroceni, Ateneul Român, Banca Națională a României sau Muzeul Național de Artă. Și proiectele continuă. Într-o abordare la fel de temeinică și la fel de sofisticată.
 
Aedificia Carpați înseamnă însă mai mult decât un portofoliu impresionant de experiențe și proiecte. Înseamnă, în primul rând, o echipă a excelenței profesionale: toți și fiecare dintre cei care și-au asumat viziunea noastră și rigoarea de a construi durabil alcătuiesc această echipă. Aedificia Carpați mai înseamnă valorile în care credem și care au fost, în egală măsură cu priceperea și experiența fiecăruia dintre noi, motorul creșterii noastre.
 
Continuarea tradiției s-a tradus prin meticulozitatea dusă până la perfecțiune și prin respectarea statornică a termenelor promise. De aici, nu a mai fost decât un pas până la performanță, pe care am înțeles să o rafinăm permanent astfel încât să atingem excelența.
 
Misiunea pe care ne-am asumat-o în urmă cu patru decenii, aceea de a construi responsabil și de a crea o moștenire arhitecturală pentru România, rămâne și astăzi la fel de valabilă.
Obiectivele noastre rămân la fel de îndrăznețe, iar valoarea promisiunilor respectate căpătă, de la an la an, noi valențe de exigență“, este mesajul dr.ing. Petre Badea, președinte Aedificia Carpați.

 
În acest context, vă invităm să descoperiți în Portofoliul Aedificia Carpați proiectele pe care compania și-a pus amprenta de-a lungul timpului, în așteptarea zilei în care Cazinoul din Constanța se va adăuga acestora, falnic și impunător, grație lucrărilor de reconstrucție și consolidare prin care va fi trecut.
 
Citește și:

„Restaurăm istoria și construim viitorul“:
Muzeul Țăranului Român, locul în care sunt reconstituite spiritul și înțelepciunea populară ce definesc leagănul neamului românesc


Reportaj în exclusivitate realizat de ZIUA de Constanța Ce au scos la iveală lucrările de la Cazino de până acum. Cât de afectată îi este, de fapt, structura (galerie foto)

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii