Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:23 14 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință CJ Constanța Proiect important pentru persoanele cu dizabilități pe ordinea de zi (DOCUMENT)

ro

13 Oct, 2024 16:12 379 Marime text
foto: Pexels
Consiliul Județean Constanța este convocat în ședință ordinară pentru data de 17.10.2024, ora 10:00, în sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ.

Ședința se va desfășura în format fizic, având în vedere că ordinea de zi cuprinde proiecte de hotărâre ce necesită asigurarea caracterului secret al votului.
 
Pe ordinea de zi se află mai multe proiecte printre care și proiect  nr.192/24.09.2024 privind înființarea prin restructurare a serviciului social cu cazare Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități (CAbR) Floarea Soarelui Techirghiol, precum și aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare.

Inițiator al proiectului este Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu. 
 



Ce este "Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități (CAbR) Floarea Soarelui" din Techirghiol 

Serviciul social "Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități (CAbR) Floarea Soarelui" din Techirghiol este un centru rezidențial care oferă diverse activități menite să sprijine dezvoltarea personală a persoanelor cu dizabilități. Scopul acestui centru este de a răspunde nevoilor specifice fiecărui beneficiar, ajutându-i să își dezvolte abilitățile personale și să își îmbunătățească calitatea vieții.

Activitățile desfășurate în cadrul centrului includ: informare și asistență socială;găzduire și alimentație;asistență medicală și consiliere psihologică;programe de abilitare și reabilitare;îngrijire și sprijin în dezvoltarea unor deprinderi necesare pentru o viață independentă (precum menținerea abilităților cognitive, îngrijirea de sine, comunicarea, mobilitatea și gestionarea sănătății proprii).

 

Iată ce servicii oferă centrul 

Centrul oferă, de asemenea, oportunități pentru integrarea socială și civică, educație și pregătire pentru muncă, și protejează drepturile beneficiarilor împotriva neglijării, exploatării, abuzului sau tratamentelor inumane.

 

Inițial, acest centru a fost creat prin restructurarea unui alt centru din Techirghiol

Inițial, acest centru a fost creat prin restructurarea unui alt centru din Techirghiol, numit Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Artemia, care a funcționat din 2006. În urma restructurării aprobate de Consiliul Județean Constanța în 2024, Centrul Floarea Soarelui va continua să funcționeze sub aceleași principii și standarde de calitate, asigurând suportul necesar persoanelor adulte cu dizabilități.

Totul este reglementat de legislația națională și internațională în vigoare, iar planul de restructurare și funcționare va fi dezbătut și aprobat de Consiliul Județean Constanța.


Proiectul în integralitate poate fi consultat în secțiunea Document a materialului.
&nb sp;


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.




Citește și:

Ședință CJ ConstanțaProiectul de restructurare CIA Poarta Albă, pe masa consilierilor județeni (DOCUMENT)

Licitații ConstanțaCentrul de Recuperare „Artemia“ Techirghiol, din subordinea DGASPC, reabilitat de Remont SRL (DOCUMENT)

DGASPC cheampă AJPIS Constanța în instanță! Este vizat anularea procesului verbal de la Centrul de Recupeare „Artemia” Techirghiol
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii