Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:19 14 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un reprezentant al CJC va fi desemnat în cadrul Comisiei pentru Evaluarea și Asigurarea Calității Educației la Centrul Școlar „Delfinul" Constanța (DOCUMENT)

ro

14 Oct, 2024 10:14 322 Marime text
Centrul Scolar Delfinul
  • Pe ordinea de zi a ședințel CJC din data de 17 octombrie se află și Proiectul de hotărâre nr.182 din 06.09.2024 privind desemnarea reprezentantului Consiliului Județean Constanța în cadrul Comisiei pentru Evaluarea și Asigurarea Calității Educației la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Delfinul” Constanța, pentru anul școlar 2024 - 2025.
  • Inițiatorul proiectului este președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.
  • Centrul Școlar pentru Educație Incluziva „Deltinul" Constanța solicită autorității publice județene, prin adresa nr. 1647/21.08.2024 și înregistrată la Consiliul Județean Constanța cu nr. 25727/21.08.2024, desemnarea unui reprezentant al Consiliului Județea Constanța în Comisia pentru Evaluarea și Asiguraea Calității Educațici, pentru anii școlari   2024 - 2025.
  
Pe 17 octombrie 2024, are loc ultima ședință de Consiliu Județean din actualul mandat, iar pe ordinea de zi se află mai multe proiecte. Ședința se va ține în format fizic, conform convocatorului.

Printre proiecte se numără și Proiectul de hotărâre nr.182 din 06.09.2024 privind desemnarea reprezentantului Consiliului Județean Constanța în cadrul Comisiei pentru Evaluarea și Asigurarea Calității Educației la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Delfinul” Constanța, pentru anul școlar 2024 - 2025. Inițiatorul proiectului este președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.
 
În conformitate cu prevederile Legii Învățământului Preuniversitar nr. 19812023, Centrul Școlar pentru Educație Incluziva „Deltinul" Constanța solicită autorității publice județene, prin adresa nr. 1647/21.08.2024 și înregistrată la Consiliul Județean Constanța cu nr. 25727/21.08.2024, desemnarea unui reprezentant al Consiliului Județea Constanța în Comisia pentru Evaluarea și Asiguraea Calității Educației, pentru anii școlari   2024 - 2025.

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Delfinul" Constanța este o unitate de învățământ special, cu personalitate juridică, ce fbncționează în subordinea Consiliului Județean Constanța. Conform prevederilor art. 173 alin. (I) lit. d alin. (5) lit. (a) din Ordonanța de Urgență nr. 5712019 privind Codul Admmistrativ, cu modificările și completările ulterioare: „Constliul Județean îndepIinește următoarele categorii principală de atribuții (...). Atribuții privind gestionarea servicillor publice de și interes județean (...) în exercitarea atribuțiilor prevăzute la alin. (I) lit. d). Consiliul Județean asigură, potrivit competențelor sale și în condițiile legii, cadrul necesar pentru furnizarea serviciilor publice de interes județean privind educația.

Potrivit prevederilor art. 234, alin. (2) și alin. (5) din Legea Învățământului preuniversitar nr. 198/2023: „La nivelut fiecărei  unități de învățământ preuniversitar din România funcționează Comisia pentru evaluarea și asigurarea calității educației (..).

Componența Comisiei pentru evaluarea și  asigurarea calității educației în unitățile din învățământul preuniversitar cuprinde:

a) 1-3 reprezentanți ai corpului profesoral aleși prin vot secret de consiliul profesoral,
b) un reprezentani al sindicatului reprezentativ, desemnat de acesta,
c) un reprezentant al părinților în cazul învățământului preuniversitar, primar, gimnazial sau liceal,
d) un reprezentant al elevilor, în cazul învățământului profesional, liceal și  postliceal;
e) un reprezentant al consiliului local;
f) un reprezentant al minorităților naționale, după caz, provenind din corpul profesoral, reprezentanții părinților sau ai elevilor.

Față ce cele prezentate anterior, în ședința CJC va fi supus dezbaterii aprobarea Proiectului de hotărâre privind desemnarea unui reprezentant al Consiliului Județean Constanța în cadrul Comisiei pentru Evaluarea și Asigurarea Calității Educației la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Dellinul" Constanța pentru anul școlar 2024 - 2025.
 
În secțiunea Documente puteți consulta Proiectul de hotărâre nr.182 din 06.09.2024 privind desemnarea reprezentantului Consiliului Județean Constanța în cadrul Comisiei pentru Evaluarea și Asigurarea Calității Educației la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Delfinul” Constanța, pentru anul școlar 2024 - 2025.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

  
Consilierii județeni votează acordarea de stimulente pentru personalul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța (DOCUMENT)

Proiectul „Diversificarea serviciilor de educație timpurie în județul Constanța”, în valoare de peste 38,8 milioane de lei, pe ordinea de zi a ședinței CJ Constanța (DOCUMENT)

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii