Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:21 14 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Renovări pentru sediul Poliției Locale și lucrări la Club Sportiv nr.1 ENG Free SRL a primit de la Primăria Constanța două contracte de 3,5 milioane euro în câteva luni!(DOCUMENTE)

ro

12 Aug, 2024 17:00 871 Marime text



INTRO:


Societatea ENG Free SRL Constanța  a încheiat cu Primăria Constanța contractul nr. 140158/22.07.2024,  în valoare de 5.823.025,15 lei echivalentul a circa 1,16 milioane euro .

La sfârșitul anului trecut, ENG Free SRL Constanța a mai încheiat un contract cu Primăria Constanța pentru lucrări la Clubul Sportiv Școala nr. 1 în valoare de circa 2,37 milioane euro.

Subcontractant al lucrărilor este societatea Standard Pro Instal SRL Constanța reprezentată de către Petcu Radu Gabriel. Contractul are o durată de 18 luni de la data începerii lucrărilor.

 PANOU LUCRĂRI



Proiectantul investiției este societatea Bal Design Group SRL din comuna Valea Lupului, Iași, reprezentată de Balios Iulian Marcel.

Tot Primăria Constanța a atribuit prin negociere direct și serviciul de supraveghere a lucrărilor către societatea Consult Primo Partener SRL cu sediul în Valu lui Traian reprezentată de Drăgan Nicoleta Carmen și Alexandru.

Obiectivul general al contractului privește imobilul de la adresa Șoseaua Industrială nr. 7 - Colegiul Tehnic “Vasile Pârvan”, și  reprezintă amenajarea unor spații care să deservească Direcției Generale Poliția Locală din cadrul aparatului de specialitate al Primăriei prin reabilitarea, modernizarea și dotarea clădirii pentru pregătire fizică , vestiare -sală de sport.  

Mai multe detalii  aici:
Fostul sediu al Colegiului Vasile Pârvan se transformă în sediul Direcției Generale Poliția Locală Constanța (DOCUMENTE)


Imobilul fostului Colegiu Tehnic Vasile Pârvan - GALERIE FOTO







Imobilul în discuție este clădirea fostului Colegiu Tehnic “Vasile Pârvan” pentru care Ministerul Educației și Cercetării a emis avizul nr. 10315/7.10.2020 pentru schimbare destinație din spațiu de învățământ, în spațiu cu altă destinație, astfel :

„Imobilul înscris în cartea funciară nr. 250889 Constanța, lot 3, compus din teren în suprafață de 2.280 mp, cu 2 niveluri și corp clădire C1- sală de sport  și ateliere, P+1, edificată în anul 1974, în suprafață construită la sol de 332 mp, suprafață construită desfășurată 623 mp, din spațiu de învățământ, în spațiu necesar pentru desfășurarea activității unor sedii administrative, pe o perioadă de 10 ani”.   

 
Despre societatea ENG Free SRL Constanța – Moștenitorii lui Gheorghe Ene de la Romprest Util SA / Romprest  Construct General SA Constanța

Societatea ENG Free SRL înființată în 2007 este reprezentată de asociații fondatori Ene Aneta și Ene Iulian, mama și fiu, moștenitorii defunctului Ene Gheorghe de la Romprest Util SA Agigea.

Acum douăzeci de ani societatea Romprest Util SA Agigea a fost una din cele mai puternice societăți furnizoare de utilaje pentru construcții. Firma deținea un sediu secundar în Portul Constanța, precum și numeroase macarale de cheu, locomotive și vagoane.

Din cauza neînțelegerilor dintre acționari, într-o atmosferă de scandaluri publice și plângeri penale, gruparea din jurului lui Ene Gheorghe a reușit divizarea companiei mamă.

Defunctul Ene Gheorghe a fost președintele consiliului de administrație al societății Romprest Construct General SA alături de Apostol Apostol, Velica Gheorghe, Axinciuc Constatin și Chivulescu Lucia (mof. 604/29.01.2009).

Ene Gheorghe a decedat în anul 2014 și societatea Romprest Construct General SRL  s-a radiat în noiembrie 2021.

Mai multe detalii despre subiect aici:

Mostenirea lui Gheorghe Ene

Ene de la Romprest, cercetat de Politie

Divizarea Romprest Util, anulata de instanta


Afacerile familiei Ene

Societatea ENG Free SRL Constanța are sediul social la adresa Făgetului 127( C ) împreună cu firmele Arena Garden Events SRL fostă Eng-Util Rep SRL , Rogenty SRL și societatea radiată Rogenty Analysis SRL (2009).



Ene Iulian a fost asociat în firmele radiate Romprest Construct SRL  asociat cu Roșu Ștefan și în Rogenty Analysis SRL cu mama și sora, Ene Aneta și Munteanu (fostă Ene) Emanuela.

Ene Iulian a început oficial afacerile în 2008 și a înființat societatea Tryo Grup SRL chiar cu fiii partenerilor tatălui său de al societățile Romprest Util SA/ Romprest  Construct General SA, Apostol George Paris și Velică Dănuț.

Juniorii Ene Iulian și Apostol George Paris s-au retras din societate imediat în anul următor (mof. 5000/23.09.2009) iar Velică Dănuț a dizolvat și radiat societatea Tryo Grup SRL Constanța în anul 2014.


Ene Aneta este asociată cu Munteanu (fostă Ene) Emanuela în societatea Arena Garden Events SRL (2012) fostă Eng-Util Rep SRL , firmă care administrează afacerea de organizare evenimente,cea mai recentă investiție a familiei la adresa Interioară nr. 3. Mama și fiica, Ene Aneta și Munteanu (fostă Ene) Emanuela conduc împreună și societatea Rogenty SRL (1997) cu activitate în lucrări de construcții.

Munteanu (fostă Ene) Emanuela este asociată cu Ene (fostă Duțu) Cleopatra și Panghe Dana Ruxandra în societatea Newelle SRL (2008) Constanța.

ENG Free SRL - în ultimii trei ani cifra de afaceri crește cu 600 %. Firma participă la licitații și la negocieri directe!


Societatea ENG Free SRL Constanța are sedii permanente și la adresele Interioară nr. 3 și Milano nr. 25, bloc B8.  

Averea societății ENG Free SRL Constanța, activele imobilizate, este evaluată la aproximativ 1,25 milioane euro.

Societatea ENG Free SRL Constanța a declarat timp de 10 ani, pentru perioada 2011-2021, cifră de afaceri , în medie, de 3.458.899 lei.


Asociații Ene Iulian și Aneta  au găsit soluții optime în ultimii trei ani, posibil  și prin participarea la licitații, iar cifra de afaceri, în perioada 2021-2023, a crescut în medie  de șase ori, la suma de 20.955.876 lei.

Pentru anul fiscal 2023 societatea ENG Free SRL a declarat cifră de afaceri de 21,8 milioane lei, profit de 3,35 milioane lei, 64 de angajați și datorii de 8,68 milioane lei.


Societatea ENG Free SRL Constanța, conform surselor publice deschise, în perioada 2021-2023, a încheiat trei contracte cu Primăria Constanța  și 18 contracte prin negociere direct cu alte autorități contractante.


Primăria Constanța afaceri cu societatea ENG Free SRL (2007) Constanța – de la organizarea unui eveniment sportiv  de 129.726 lei la contracte de 3,5 milioane euro

Primăria Constanța, conform SEAP, a încheiat  în 2022, 2023 și 2024  trei contracte cu societatea ENG Free SRL Constanța, dintre care două licitații publice pentru lucrări construcții și un contract prin negociere directă pentru organizarea evenimentului sportiv Constanța Unește.

Cel mai recent  contract, cu nr. 140158, încheiat  între Primăria Constanța și societatea ENG Free SRL  Constanța are valoarea de 5.823.025,15 lei echivalentul a circa 1,16 milioane euro, pentru execuția de lucrări aferente obiectivului de investiții – Reabilitare, modernizare și dotare clădire administrative servicii la adresa Șoseaua Industrială nr. 7 . Durata contractului  este de 18 luni așa cum prevede caietul de sarcini.

Socieatea ENG Free SRL (2007) Constanța  a subcontractat  lucrările către societatea Standard Pro Instal SRL (2011) Constanța reprezentată de Petcu Radu Gabriel.

Obiectul contractului este, conform caietului de sarcini, reabilitarea și modernizarea construcției de la adresa Șoseaua Industrială nr. 7  și schimbarea funcțiunii existente din școală în sediu administrativ.

Primăria Constanța a încheiat un contract cu societatea Consult Primo Partener SRL (2010) Valul lui Traian reprezentată de Drăgan Nicoleta Carmen și Alexandru  în valoare de 65.520 lei pentru supravegherea lucrărilor executate de firma ENG Free SRL (2007) Constanța  la șantierul  de la adresa Șoseaua Industrială nr. 7, VEZI SECȚIUNEA „DOCUMENTE" – caiet de sarcini, proiect contract, autorizație construire.


ENG Free SRL (2007) Constanța –Ofertant unic, din prima  2,37 milioane euro de al Primăria Constanța  pentru lucrări la Clubul Sportiv Școala nr. 1 – sală de sport



Societatea ENG Free SRL (2007) Constanța, în decembrie anul trecut, a încheiat cu Primăria Constanța contractul nr. 906/4.12.2023 în valoare de 11.871.425,24 lei ,aproximativ 2,37 milioane euro  pentru Continuare lucrări construire sala de sport multifuncțională și anexe P+1E+2E (partial) în Clubul sportiv Școala nr.1, VEZI SECȚIUNEA „DOCUMENTE"

Conform surselor publice consultate (vezi document), societatea familiei Ene nu a avut concurență la licitația de aproape 2,37 milioane euro  și, mai mult, se pare că aceasta este prima licitației publică prin procedură simplificată la care a participat, și a și câștigat .

Societatea ENG Free SRL (2007) Constanța are ca partener pentru acest contract societatea Greensoft SRL Constanța  reprezentată de Bogdan Niculae, care are activitate declarată reparare calculatoare și echipamente.

Societatea Greensoft SRL Constanța parteneră la contractul de aproximativ 2,37 milioane euro încheiat cu Primăria Constanța, are experiență vastă în contractele încheiate cu autorități publice. În perioada 2018-2024 firma Greensoft SRL Constanța a încheiat la rânsul său peste 250 de contracte prin negociere directă și 11 contracte castigate prin licitații publice procedură simplificată.

Socieatea Greensoft SRL oferă servicii de la verificare prize de pământ, mentenață,reparații,intervenții,service sisteme alarmare antiincendiu, reparații instalații electrice,întreținere,depanare, reparații și asistență tehnică pentru echipamente IT, mentenanță sisteme de interfonie până la servicii de mentenanță și reparații al sistemele de supraveghere video,alarmare, etc.

Principalele autorități contractante pentru care firma Greensoft SRL prestează service sunt  Administrația Porturilor Maritime, Serviciul Public de Impozite,Taxe și alte Venituri ale Bugetului Local – SPIT, Autoritatea Navală Română, CERONAV, Universitatea Maritimă din Constanța, etc - Greensoft SRL(2004) Cumpărări directe și licitații, VEZI SECȚIUNEA „DOCUMENTE".

Primul contract  semnat  în 2022 de Primăria Constanța cu societatea ENG Free SRL a fost pentru organizarea unui eveniment sportiv

Societatea ENG Free SRL Constanța a avut un început timid cu achizițiile de la Primăria Constanța. Mai întâi a oferit, acum doi ani, servicii de organizare a unui eveniment sportiv și a încasat suma de 129.726 lei.

Mai exact, Primăria Constanța a încredințat către societatea  ENG Free SRL Constanța suma de 129.726 lei pentru organizarea unui eveniment sportiv numit Constanța Unește derulat în perioada 26 septembrie-9 octombrie 2022. Acesta a fost primul contract cu primăria Constanța.


Societatea ENG Free SRL  scurt istoric contracte cu bani publici 2021-2024



Societatea ENG Free SRL Constanța a început să acceseze contracte din bani publici de la sfârșitul anului 2021.

Firma ENG Free SRL Constanța a vândut  inclusive scaune, fotolii și cuiere ,  de la  lucrări de amenajare sedii administrative, înlocuire colector menajer  până la organizarea unui eveniment sportiv pentru Primăria Constanța.

Autoritățile contractante care au încheiat contracte directe și au girat serviciile firmei ENG Free SRL  Constanța sunt RAJA SA Constanța, Primăria Constanța, Club Sportiv Municipal Constanța autoritate finanțată tot de primăria Constanța și Autoritatea Navală Română – ANR.

Autoritatea Navală Română – ANR a încheiat trei contracte directe în perioada 2022/2023 cu societatea ENG Free SRL  Constanța în valoare totală de 308.878,62 lei pentru execuție lucrări de reparații capitale, instalații electrice interioare și pardoseli interioare parchet laminat la Oficiul de Căpătănie Mamaia – Vila 1.

Clubul Sportiv Municipal Constanța autoritate finanțată de primăria Constanța a încheiat șapte contracte directe directe în perioada 2022/2023 cu societatea ENG Free SRL Constanța în valoare 39.643,95 lei pentru achiziționarea de scaune, fotoliu, cuier dar și lucrări de amenajări interioare la sediul administrativ al CSM, iar anul trecut a furnizat garduri delimitare spațiu pentru secția ciclism - CUMPĂRĂRI DIRECTE, VEZI SECȚIUNEA „DOCUMENTE".



PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Pentru redactarea acestui articol au fost folosite și informații de pe www.termene.ro .


Citește și:

Construcția sălii de sport multifuncționale de la Clubul Sportiv Școlar nr. 1 Constanța, reluată (GALERIE FOTO)

Certificat de urbanism pentru o firmă din Constanța. Va ridica un imobil cu teren de sport pe strada Interioară 3

Turneul „Sportul Unește“, la Constanța. Participă și un grup de tineri sportivi ucraineni (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii