Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:16 24 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Academia Navală Radiografia firmelor! Iată cine se va ocupa de amenajarea parcării auto din Cazarma 1369 Constanța (DOCUMENT)

ro

23 Jun, 2024 17:00 1667 Marime text
 
 
  • Rom Liant Construct SRL – una dintre firmele câștigătoare - se ocupă de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, are sediul în Maramureș, și îl are ca asociat majoritar pe Morar Stefan Dumitru.
  • În martie 2007, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Cluj au dispus trimiterea în judecată a lui Mureşan Mihai - fost director la Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, acuzat de luare de mită și a lui Morar Ştefan Dumitru - administrator la SC Rom Liant Construct SRL, bănuit de mită.
  • Ulterior, în 2010, Morar Ştefan Dumitru și Mureşan Mihai au fost achitați definitiv.
 
 
 
Academia Navală Mircea cel Bătrân – UM 02192 Constanța achiziționează servicii de proiectare și execuție de lucrări pentru proiectul de investiție imobiliară „Amenajare parcare auto, realizare împrejmuire și instalație de iluminat perimetral în cazarma 1369 Constanța - obiectivul de investiție imobiliară 2021-I-1369“.  
 
Potrivit licitatiapublica.ro, valoarea achiziției este de 11.364.000 de lei (aprox. 2,3 milioane de euro), iar serviciile vor fi asigurate de patru societăți comerciale, respectiv: Rom Liant Construct SRL, Baumann Activ SRL, Old&New Construct SRL și One Design SRL.
 
Despre SC One Design SRL
 
Potrivit Termene.ro, platformă consultată la data de 23 iunie 2024, SC One Design SRL se ocupă de activități de arhitectură, are sediul pe strada Matei Basarab, din București, Sector 3 și îi are ca asociați și administratori pe Bălan Alexandru – Cristian și pe Samsonescu Paul.
 
Cei doi mai apar în Grinveco SRL
 
Potrivit Termene.ro, pentru anul 2023, SC One Design SRL – cu 8 angajați – a declarat o cifră de afaceri netă de 2.789.082 de lei și un profit net de 679.907 de lei.

 
SC One Design SRL are încheiate mai multe contracte publice, iar printre autoritățile publice se află: Agenția Națională pentru Locuințe, Consiliul Județean Dambovița, Municipiul Caracal, Orașul Măcin, Județul Giurgiu dar și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.   
 
Despre Old & New Construct SRL
 
Potrivit Termene.ro, SC Old & New Construct SRL se ocupă de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, are sediul pe strada Depozitelor, din Slatina, județul Olt, ca asociat unic apare Ungureanu Livia-Elena, iar ca administrator Gheorghe Liliana.
 
Gheorghe Liliana mai apare ca administrator în Diamond Quartier SRL
 

Pentru anul 2023, cu 182 de angajați, Old & New Construct SRL a declarat o cifră de afaceri netă de 44.270.604 de lei și un profit net de 452.210 de lei.
 
Potrivit Termene.ro, Old & New Construct SRL are încheiate mai multe contracte publice, iar printre autoritățile publice se află: Compania de Apă Olt SA, Serviciul de Ambulanță Olt dar și Orașul Drăgănești-Olt (Primăria Drăgănești-Olt).
 
Despre Baumann Activ SRL
 
Potrivit Termene.ro, SC Baumann Activ SRL se ocupă de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, are sediul pe strada Aurel Perșu, București, Sector 4, și este controlată de Anton Cristian – Claudiu, asociat unic și administrator. Acesta mai apare în SC Bmh Vital Construct SRL.
 
Pentru anul 2023, cu 18 angajați, Baumann Activ SRL a declarat o cifră de afaceri netă de 3.884.905 de lei și un profit net de 735.174 de lei.
 
Baumann Activ SRL a avut contracte publice încheiate cu comuna Mănăștiur (Primăria Comunei Mănștiur) și Municipiul Vulcan.
 
SC Baumann Activ SRL apare ca parte civilă într-un dosar instrumentat de procurorii DNA, în legătură cu un proiect din Mangalia, județul Constanța, cauză ce se află pe rolul Tribunalului București, inculpații fiind, potrivit portalului instanțelor de judecată Constantin Adrian, Şerban Simion și Iarmomedov Vladimir
    
Mai multe despre acest dosat pot fi citite accesând link-ul de mai jos
 
„Lumea moare pentru mai puțini bani decât la Mangalia“
Afaceriști trimiși în judecată de DNA pentru conflicte în legătură cu un proiect din Mangalia (RECHIZITORIU)


 
Despre Rom Liant Construct 
 
Potrivit Termene.ro, SC Rom Liant Construct SRL se ocupă de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, are sediul pe strada Dragoș Vodă, Baia Mare, județul Maramureș, și îi are ca asociați pe Morar Stefan Dumitru, cu 80 %, și pe Ciurel Petre, cu 20 %.  
 
Morar Ștefan Dumitru apare ca administrator
 
De asemenea, Morar Stefan Dumitru mai apare în Unic Residence SRL 
 
Potrivit Termene.ro, SC Rom Liant Construct SRL are încheiate contracte publice, iar printre autoritățile contractante se află: Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, Complexul Sportiv Național „Sala Polivalentă“ dar și Universitatea Tehnică din Cluj Napoca.
 
Pentru anul 2023, cu 24 de angajați, SC Rom Liant Construct SRL a declarat o cifră de afaceri netă de 10.602.320 de lei și un profit net de 1.961.676 de lei.
 
Dosar DNA

 
În martie 2007, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie din cadrul Serviciului Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată a lui Mureşan Mihai - fost director la Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, acuzat de luare de mită și a lui Morar Ştefan Dumitru - administrator la SC „Rom Liant Construct” SRL, bănuit de mită.
 
Ulterior, în 2010, Morar Ştefan Dumitru și Mureşan Mihai au fost achitați definitiv.
 

În comunicatul DNA se arată că „în perioada 2001-2002, inculpatul Mureşan Mihai, în calitate de director la Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, a favorizat firmele SC „Ammodo Prod” SRL şi SC „Rom Liant Construct” SRL, reprezentate de inculpatul Morar Ştefan Dumitru, la câştigarea unor licitaţii organizate de Primăria Cluj-Napoca. În schimbul ajutorului, angajatul primăriei i-a pretins inculpatului Morar Ştefan Dumitru construirea unei case de vacanţă în localitatea Apa, judeţul Satu Mare“.
 
„În fapt, cercetările au arătat că la 29 martie 2001, soţiile celor doi învinuiţi, au cumpărat în zona de agrement de lângă lacul din localitatea Apa, judeţul Satu Mare, suprafaţa de 8.600 mp, în părţi egale de 1/2 fiecare, cu suma de 7.000.000 lei, teren evaluat în prezent la aproximativ 100.000 euro. După achiziţionarea terenului, inculpatul Morar Ştefan, folosind banii firmei „Ammodo Prod”, a început construirea a două case de vacanţă, una pentru familia sa, şi una pentru inculpatul Mureşan Mihai. Toate lucrările au fost finanţate de către Morar Ştefan, iar inculpatul Mureşan Mihai a trimis faianţa, gresia şi lambriurile pentru casa sa. Construirea casei a avut loc pe parcursul anilor 2001-2002, interval ce coincide cu adjudecarea mai multor licitaţii de către firmele inculpatului Morar Ştefan. Potrivit declaraţiei acestuia, lucrările la o singură casă ar fi costat aproximativ 500.000.000 ROL“, potrivit DNA.
 
„Din probatoriu a mai rezultat că fostul angajat al primăriei Cluj-Napoca l-a ajutat pe Morar Ştefan să câştige mai multe licitaţii organizate de primărie, transmiţându-i informaţii confidenţiale prin care au fost atribuite contracte de reparare şi modernizare a unor unităţi şcolare - între care Liceul de Muzică - încălcând astfel prevederile OUG nr. 60/2001, privind achiziţiile publice, aflată în vigoare la acea dată. Concret, inculpatul Mureşan Mihai îi comunica inculpatului poziţiile unor lucrări pentru care trebuie să opteze şi la care anume lucrări trebuie să suplimenteze ofertele, asigurându-l că va fi bine. Înaintea unor licitaţii cei doi învinuiţi aveau întâlniri discrete, aproape conspirative, în afara primăriei“, potrivit DNA. 

 
În 2010, Morar Ştefan Dumitru și Mureşan Mihai au fost achitați definitiv.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța a făcut o achiziție de aproximativ cinci milioane de lei. Despre ce este vorba (DOCUMENT)
 
Academia Navală investește peste 65.000 de euro pentru documentația din faza SF pentru realizarea unui pavilion nou în Cazarma 1369 (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii