Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
06:51 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gazpromneft Marine Bunker Balkan SA, din Constanța, controlată de două companii din Rusia, cere să intre în insolvență!

ro

09 Feb, 2024 17:00 1910 Marime text
 
 
 
  • În  noiembrie 2019, Administraţia Porturilor Constanţa a obţinut de la municipalitate autorizaţia de desfiinţare nr. 120 - „Desfiinţare lucrări de executare conform A.C. nr. 201/13.02.2006 -  «Amenajări dig de larg pentru acostare nave în aşteptare - Port Constanţa Nord»“, lucrările urmând să fie realizate de SC Gazpromneft Marine Bunker Balkan SA.
 
 
Gazpromneft Marine Bunker Balkan SA, cu sediul social pe strada Traian, bloc Clădirea Business Center, din municipiul Constanța, controlată de două companii din Rusia, cere să intre în insolvență! Solicitarea Gazpromneft Marine Bunker Balkan SA a fost concretizată în dosarul 824/118/2024, cauză înregistrată pe rolul Tribunalului Constanța, la data de 8 februarie 2024.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, primul termen în dosar a fost stabilit pentru data de 15 februarie 2024.
 


Gazpromneft Marine Bunker Balkan este o societate pe acțiuni, cu mod de administrare dualist.
 
Potrivit Termene.ro, platformă consultată la data de 9 februarie 2024, Gazpromneft Marine Bunker Balkan SA a fost înființată în 2011, se ocupă de servicii anexe transporturi pe apă și are sediul în Constanța, strada Traian 68A, etaj 4, clădirea GMB.
 
Acționarii sunt două companii cu sediul în Rusia, Sankt Petersburg, respectiv Gazpromneft Marine Bunker LLC, înființată în octombrie 2007, companie membră a grupului Gazprom Neft – companie cu un capital majoritar de 99,9867%, iar diferența de procente aparține GPN-Proiect LTD, înființată în decembrie 2019.

 
Compania are un mod de administrare dualist, așa cum este menționat la Oficiul Registrului Comerțului, mai exact, are un Consiliu de Supraveghere compus din cinci membri și un director  general unic.
 
Pentru 2022, cu 25 de angajați, Gazpromneft Marine Bunker Balkan SA a raportat o cifră de afaceri netă de 55.301.936 de lei și o pierdere netă de 4.281.918 de lei.
 
Despre Gazpromneft Marine Bunker Balkan SA
 
După cum arătam și în edițiile anterioare, în anul 2013, Gazpromneft Marine Bunker LLC, companie membră a grupului rus Gazprom Neft, a finalizat achiziţia tuturor acţiunilor societăţii româneşti Marine Bunker Balkan SA.
 

Marine Bunker Balkan SA desfășura activităţi de bunkeraj în Marea Neagră (alimentarea cu combustibil a navelor).
 
La rândul său, Gazpromneft Marine Bunker LLC este o filială a Gazprom Neft, care furnizează combustibil de consum pentru nave maritime şi fluviale.
 
Societatea Gazpromneft Marine Bunker Balkan SA apare pe portalul Tribunalului Constanța, în calitate de petent alături de Balkan Marine Bunker Assets SRL, intimat fiind Oficiul Registrului Constanța, în dosarul 3337/118/2021, privind litigii cu profesioniștii.
 
În iunie 2021, la primul termen, instanța a admis cererea.
 
Hot.:
 Admite cererea - privind înscrierea de menţiuni - formulată de către societatea GAZPROMNEFT MARINE BUNKER BALKAN SA .

 Dispune înregistrarea în registrul comerţului a menţiunilor cuprinse în Hotărârea Adunării Generale Extraordinare a Asociaţilor societăţii GAZPROMNEFT MARINE BUNKER BALKAN SA din 13.04.2021, cu privire la : • divizarea parţială a societăţii ; • reducerea capital social de la 30.150.000 lei la 25.613.900 lei prin transferul către societatea nou înfiinţată a navelor şi echipamentelor prezentate în detaliu în proiectul de divizare publicat în Monitorul Oficial nr 525/08.02.2021; Dispune publicarea în Monitorul Oficial - partea a IV a – a Hotărârii Adunării Generale Extraordinare a Asociaţilor societăţii GAZPROMNEFT MARINE BUNKER BALKAN SA din 13.04.2021. Admite cererea de autorizare şi înmatriculare formulată de către societatea BALKAN MARINE BUNKER ASSETS SRL. Autorizează - ca efect al divizării societăţii GAZPROMNEFT MARINE BUNKER BALKAN SA - constituirea şi dispune înmatricularea în registrul comerţului a societăţii BALKAN MARINE BUNKER ASSETS SRL, cu datele cuprinse în actul constitutiv întocmit la data de 13.04.2021 . Cu drept de apel la Curtea de Apel Constanţa , în termen de 30 zile de la comunicare , cererea de apel urmând a se depune la Tribunalul Constanţa . Pronunţată în şedinţă publică , azi , 02.06.2021.

 
Prin urmare societatea s-a divizat, iar nou înființata firmă Balkan Marine Bunker SRL a primit navele și echipamentele.
 
Amintim, pe 20 noiembrie 2019, Administraţia Porturilor Constanţa a obţinut de la municipalitate autorizaţia de desfiinţare nr. 120 - „Desfiinţare lucrări de executare conform A.C. nr. 201/13.02.2006 -  «Amenajări dig de larg pentru acostare nave în aşteptare - Port Constanţa Nord»“, lucrările urmând să fie realizate de SC Gazpromneft Marine Bunker Balkan SA.
 
Consiliului de Supraveghere al Societăţii

Potrivit Monitorului Oficial, partea a IV-a cu numărul 3011, din data de 07 iulie 2023, în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor s-a aprobat următoarele hotărâri, cu unanimitatea voturilor acţionarilor societăţii:
 
(1) Acţionarii aprobă prin prezenta încetarea mandatului următorului membru al Consiliului de Supraveghere al Societăţii, cu efect de la data prezentei hotărâri.
 
Alexey Medvedev, cetăţean al Federaţiei Ruse.
 
Hotărârea nr. 2
 
Acţionarii decid prin prezenta numirea şi prelungirea mandatelor următorilor membri ai Consiliului de Supraveghere al Societăţii pentru o perioadă începând cu ziua următoare prezentei hotărâri până la data de 27 mai 2024 inclusiv, şi anume:
 
Anton Sobolev, cetăţean al Federaţiei Ruse, domiciliat în Russia, Saint-Petersburg,
 
Dmitriy Tolstykh, cetăţean al Federaţiei Ruse, domiciliat în Russia, Moscova,
 
Nlkita Anichkin, cetăţean al Federaţiei Ruse, domiciliat în St. Petersburg,
 
Vitaly Osipov, cetăţean al Federaţiei Ruse, domiciliat în Saint Petersburg,
 
Evgeny Zholobov, cetăţean al Federaţiei Ruse, domiciliat în St. Petersburg,

Foto: Arhivă ZIUA de Constanța.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Numărul creditorilor a ajuns la 34
Se cere insolvența GSP Offshore SRL! Tribunalul Constanța amână cauza pentru o eventuală solutionare pe cale amiabilă


 
Miadmar Fishing SRL cere să intre în insolvență! Legături cu un dosar DNA care a cutremurat Tulcea
 
Se cere insolvența Confort Urban SRL, controlată de Consiliul Local Constanța! Newlife Construct SRL cere, în instanță, aproape 80.000 de euro (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii