Cazinoul din Constanţa ar putea fi reabilitat de Aedificia Carpaţi şi partenerii săi. Iată punctajul obţinut de aceştia!
Cazinoul din Constanţa ar putea fi reabilitat de Aedificia Carpaţi şi partenerii săi. Iată punctajul obţinut
19 Oct, 2019 00:00
ZIUA de Constanta
2372
Marime text
Paşi mici, dar siguri, par a se face pentru reabilitarea Cazinoului din Constanţa. Astfel, este de apreciat faptul că, deşi Compania Naţională de Investiţii avea termen până la finalul săptămânii următoare pentru a desemna (din nou) câştigătorul contractului, lucrurile s-au mişcat mai repede, iar reevaluarea ofertelor s-a încheiat cu aproape o săptămână mai devreme.
Pentru a doua oară, până acum, desemnată câştigătoare a contractului estimat la peste 60 de milioane de lei, asocierea Aedificia Carpaţi SA & SC Remon Proiect SRL & SC Profesional Construct Proiectare SRL & Tehnoinstal SRL a obţinut punctajul maxim în urma deliberărilor.
Astfel, potrivit CNI, în urma aplicării criteriului de atribuire „cel mai bun raport calitate-preţ“, parteneriatul menţionat mai sus a fost declarat câştigător, având o propunere financiară, fără TVA, de 44.989.974 de lei. Durata contractului, conform formularului de ofertă şi graficului de execuţie anexat este de 90 de luni calendaristice. În acest interval, partea de proiectare va dura trei luni, execuţia lucrărilor va dura 27 de luni, iar 60 de luni reprezintă perioada de garanţie acordată lucrării.
Punctaj şi cerinţe
Conform sursei citate, de altfel, oferta propusă de Aedificia Carpaţi şi partenerii săi pentru acest proiect a întrunit punctajul maxim la toate categoriile. Astfel, preţul ofertei a primit 60 de puncte, pentru experienţa profesională s-au acordat 20 de puncte, iar pentru organizare şi metodologie – alte 20 de puncte.
Potrivit cerinţelor şi criteriilor avute în vedere la acordarea punctajului, în ce priveşte organizarea şi metodologia, punctajul maxim urma să fie acordat pentru „demonstrarea unei metodologii adecvate de implementare a contractului, precum şi o planificare adecvată a resurselor umane şi activităţilor“.
În ce priveşte componenta financiară, stabilirea algoritmului de calcul este următoarea: „pentru cel mai scăzut dintre preţuri se acordă punctajul maxim alocat; pentru celelalte preţuri ofertate, punctajul P(n) se calculează proporţional astfel: P(n)=(Preţ minim ofertat/Preţ n)xpunctaj maxim alocat“.
Nu în ultimul rând, la capitolul „experienţă profesională“, printre criteriile clar stabilite se află şi existenţa unor contracte anterioare de proiectare şi execuţie şi/sau execuţie având ca obiect inclusiv clădiri civile catalogate drept monumente istorice.
Pentru a reveni la paşii efectivi făcuţi în privinţa reabilitării Cazinoului, este de menţionat faptul că reprezentanţii firmelor ce s-au angajat să realizeze proiectul trebuie să contacteze Serviciul Contractare şi Monitorizare Contracte. Fireşte, asta se va întâmpla doar după ce expiră termenul legal pentru depunerea contestaţiilor (10 zile), în cazul în care niciunul dintre ceilalţi ofertanţi nu va ataca decizia CNI la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor.
Ca o paranteză, în urma desemnării anterioare a ofertei depusă de Aedificia Carpaţi şi partenerii săi drept câştigătoare, un alt ofertant, respectiv asocierea reprezentată de SC Eldiclau SRL, a contestat rezultatul, în ultima zi în care avea acest drept legal.
Citeşte şi:
Un pas înainte pentru Cazinoul din Constanţa Ce anunţ a transmis Compania Naţională de Investiţii privind licitaţia pentru reabilitarea edificiului
Ziua Z pentru atribuire, la finalul lunii
Contractul pentru Cazino îşi caută câştigătorul
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii