Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:03 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CNSC a anulat rezultatul licitației de supervizare a proiectării și execuției pentru retehnologizarea Ecluzei Năvodari organizată de ACN SA. Detalii din decizia Consiliului (DOCUMENT)

ro

25 Sep, 2024 17:00 595 Marime text
  • CNSC a admis contestația, astfel a anulat rezultatul licitației privind de supervizarea proiectării și execuției pentru retehnologizarea Ecluzei Năvodari
  • Contestația a fost formulată de CMC CREATIV CONSTRUCT SRL, lider al asocierii CMC CREATIV CONSTRUCT SRL - K-BOX CONSTRUCTION DESIGN SRL
  • Consiliul obligă entitatea contractantă ca, în termen de maximum 10 zile lucrătoare de la primirea deciziei Consiliului, să ducă la îndeplinire măsurile de remediere și anume să reanalizeze/clarifice cu ofertanții aflați pe locurile I și II, următoarele: numărul contractelor, obiectul și pozițiile deținute de experții desemnați: inginer mecanic, respectiv expert revendicări, în vederea aplicării corecte a punctajului aferent factorilor de evaluare, cu respectarea dispozițiilor legale și a celor evocate în considerente
  • Prezenta decizie este obligatorie pentru părțile cauzei
  • Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate
 
 



Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr.2633/C8/3007 din18.09.2024 la contestația formulată de CMC CREATIV CONSTRUCT SRL, lider al asocierii CMC CREATIV CONSTRUCT SRL - K-BOX CONSTRUCTION DESIGN SRL, cu sediul în municipiul Constanța, reprezentată legal prin administrator Gheorghe Ciobanu, împotriva rezultatului procedurii emis de către Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA,în calitate de entitate contractantă, în cadrul procedurii de licitație deschisă, în vederea atribuirii contractului având ca obiect „Supervizarea proiectării și execuției obiectivului de investiții Retehnologizare Ecluză Năvodari în vederea creșterii siguranței navigației", vezi secțiunea „documente".

CMC CREATIV CONSTRUCT SRL a solicitat Consiliului: anularea rezultatului procedurii, precizat de entitatea contractantă în comunicarea privind rezultatul procedurii, emisă sub nr. 19377/ 22.08.2024, și stabilit prin raportul procedurii nr. 202319369/22.08.2024, precum și în toate actele subsecvente; obligarea entității contractante la reevaluarea ofertelor depuse de asocierea AMFORA CONSTRUCT PROMANAGEMENT SRL - AE DOZORING SRO și de asocierea GHALLARD SYS SRL - SECUNET PROJECT SRL.

Prin cererea de intervenție voluntară nr. 220/04.09.2024, înregistrată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor cu nr. 56463/05.09.2024, formulată de AMFORA CONSTRUCT PROMANAGEMENT SRL a solicitat: admiterea în principiu a cererii de intervenție voluntară;respingerea contestației formulate de CMC CREATIV CONSTRUCT SRL și menținerea rezultatului procedurii de atribuire și admiterea cererii de intervenție formulate.

Prin cererea de intervenție accesorie, înregistrată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor cu nr. 57192/10.09.2024, formulată de GHALLARD SYS SRL, lider al asocierii GHALLARD SYS SRL - SECUNET PROJECT SRL, a solicitat la rândul său: admiterea cererii de intervenție accesorie, cu consecința respingerii contestației formulate de către CMC CREATIV CONSTRUCT SRL ca fiind neîntemeiată și nemotivată, prin raportare la neprezentarea niciunui argument concret în susținerea criticilor privind evaluarea ofertei GHALLARD SYS SRL; menținerea raportului procedurii, a rezultatului procedurii si a actelor anterioare și/sau subsecvente și conexe acestuia, în ceea ce privește declararea conformității și cu acordarea de punctaj maxim a ofertei GHALLARD SYS SRL.

Contestația a fi soluționată împreună cu cererile de intervenție, având în vedere dispozițiile art. 17 alin. (3) din Legea nr. 101/2016, precum și prevederile art. 61 și următoarele din Codul de procedură civilă.

Pentru aceste motive, în baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, CNSC a decis următoarele: Admite, în principiu, cererile de intervenție formulate de AMFORA CONSTRUCT PROMANAGEMENT SRL - în calitate de ofertant declarat câștigător și de Asocierea GHALLARD SYS SRL – SECUNET PROJECT SRL – ofertant clasat pe locul 2.

Admite contestația formulată de CMC CREATIV CONSTRUCT SRL, în contradictoriu cu Compania Națională Administrația Canelelor Navigabile SA și anulează rezultatul procedurii consemnat în adresele de comunicare și raportul procedurii de atribuire.

Consiliul obligă entitatea contractantă ca, în termen de maximum 10 zile lucrătoare de la primirea deciziei Consiliului, să ducă la îndeplinire măsurile de remediere și anume să reanalizeze/clarifice cu ofertanții aflați pe locurile I și II, următoarele: numărul contractelor, obiectul și pozițiile deținute de experții desemnați: inginer mecanic, respectiv expert revendicări, în vederea aplicării corecte a punctajului aferent factorilor de evaluare, cu respectarea dispozițiilor legale și a celor evocate în considerente.

Pe cale de consecință, Consiliul respinge, ca nefondate, cererile de intervenție formulate de AMFORA CONSTRUCT PROMANAGEMENT SRL - în calitate de ofertant declarat câștigător și de Asocierea GHALLARD SYS SRL – SECUNET PROJECT SRL – ofertant clasat pe locul 2.
Prezenta decizie este obligatorie pentru părțile cauzei.

Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate.
 
Despre CMC CREATIV CONSTRUCT SRL

Firma a fost înființată în 2015 și se ocupă cu activităti de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea.

În 2023, compania a raportat o cifră de afaceri de 2,416,475 lei, profit de 1,672,684 lei și 4 angajați.

Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 18.77%, potrivit www.termene.ro.

Firma are sediul în municipiul Constanța și aparține soților Florentina și Gheorghe Ciobanu.

Femeia mai figurează ca director la Petroconst SA iar bărbatul ca unic asociat și administrator al Gemad Edil Top SRL.

Potrivit www.termene.ro, CMC CREATIV CONSTRUCT SRL a încheiat 15 contracte rezultate din achiziții directe.


K-BOX CONSTRUCTION DESIGN SRL

Firma are sediul social în București, iar în ultimul an fiscal a declarat cifră de afaceri de 24.3 milioane de lei, profit de 1.1 milioane lei și 43 de angajați.
Compania care prestează activități de arhitectură are unic asociat și administrator persoana juridică, Kapraras Holding SRL cu sediul tot în București.
K-BOX CONSTRUCTION DESIGN SRL are 17 de contracte din achiziții directe și alte 59 din achiziții publice, potrivit www.termene.ro.


 
AMFORA CONSTRUCT PROMANAGEMENT SRL

Compania are sediul social în Plătineni, județul Buzău și este controlată de Cristina-Alexandra Vasile.

Desfășoară lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale iar în ultimul an fiscal a raportat o cifră de afaceri de 4 milioane de lei, profit de 3.6 milioane de lei și un singur angajat.

AMFORA CONSTRUCT PROMANAGEMENT SRL figurează cu 5 achiziții directe și alte 9 din achiziții publice, potrivit www.termene.ro.
 
Pentru documentarea acestui articol au fost folosite și informații de pe termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Iată firmele care vor încasa peste 72 milioane de euro Licitația privind retehnologizarea Ecluzei Năvodari, atribuită de CN ACN SA Constanța (DOCUMENT)

Licitații Constanța Administrația Canalelor Navigabile caută firmă pentru retehnologizarea ecluzei Năvodari, cu 73 de milioane de euro. Licitația anterioară, anulată (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii