Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:27 18 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De la activități imobiliare la agricultură Un teren extravilan din UAT Mircea Vodă, județul Constanța, va fi împădurit de omul de afaceri Tănase Bela

ro

25 Jun, 2024 17:00 1005 Marime text
  • Tănase Bela a solicitat de la APM Constanța evaluarea impactului asupra mediului, pentru proiectul: Înființatre trup de pădure în comuna Mircea Vodă, județul Constanța.
  • Ulterior, Agenția pentru Protecția Mediului  Constanța a anunţat publicul interesat cu nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului.
  • Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul APM Constanța de pe strada  Unirii nr. 23 sau la sediul titularului proiectului – strada Banu Mihalcea nr. 131, din municipiul Constanța.
 
Omul de afaceri Tănase Bela, care a edificat, prin  Belnicos Construct SRL, un imobil de 4 etaje  pe strada Steagului din municipiul Constanța, a trecut la activități de împădurire ternuri agricole.
 
Astfel, acesta a solicitat de la APM Constanța evaluarea impactului asupra mediului, pentru proiectul: ”Înființatre trup de pădure în comuna Mircea Vodă, județul Constanța”. Proiectul va fi realizat îîn extravilanul comunei Mircea Voda, pe un teren în suprafață de 45,895 ha, parcela A580/34, parcela A580/33,  parcela A580/20,  parcela A110/37, parcela A181/10/2, parcela A181/14/1, parcela A141/14/2, parcela A151/1/1, parcela A148/3, parcela A1096/17, parcela A1096/14,  parcela A808/13, parcela A836/1.
 
Ulterior, Agenția pentru Protecția Mediului  Constanța a anunţat publicul interesat cu nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului pentru proiectul: ”Înființatre trup de pădure în comuna Mircea Vodă“. Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanța, strada  Unirii nr. 23, în zilele de luni - joi, între orele 8.00-16.30, vineri, între orele 8.00-14.00 sau la sediul titularului proiectului – strada Banu Mihalcea nr. 131, din municipiul Constanța.

Comentariile, observaţiile și propunerile publicului interesat se pot înainta în termen de 10 zile de la data afişării prezentului anunţ, adică  18.06.2024.
 
Tănase Bela este asociat și administrator în Teomar Hai-Hui SRL Constanța, în Belnicos Construct SRL, în Mario Trading Actual SRL și în Bela Impex SRL Constanța. Acesta mai deține un PFA și a fost asociat și administator în firma Eol Bel Wind SRL.
 
Prin societatea la care este asociat, Belnicos Construct SRL, Bela Tănase a obținut, în 2023, un act de urbanims de la Primăria Constanța. Este vorba despre Autorizația de construire nr. 942, ce vizează „Construire locuință colectivă P+4Etaje“. Amplasamentul este situat pe strada Steagului nr. 53 din municipiul Constanța. Documentul este valabil doi ani.
 
 
Despre Belnicos Construct SRL



 
Firma a fost înființată în data de 26 noiembrie 2019, are sediul pe strada Banu Mihalcea nr. 131, din municipiul Constanța și se ocupă de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezențiale.

Firma este controlată de Tănase Bela și Enache Dinca, cu câte 50% din capitalul social fiecare. Administrator este Tănase Bela. În anul 2023, firma a avut o cifră de afaceri de zero lei și o pierdere de 395 lei.
 
 
Proiectul de împădurire, realizat în cadrul PNRR
 

 
Proiectul de împădurire se realizează în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 2: Păduri și Protecția Biodiversității Investiția. Campania Națională de Împădurire și Reîmpădurire, inclusiv păduri urbane – Schemă de ajutor de stat Subvenția I.1.A „Sprijin pentru investiții în noi suprafețe ocupate de păduri“.
 
La sfârșitul lunii noiembrie 2022, Ministerul Mediului a lansat campania națională de împădurire cu fonduri din PNRR, care avea un buget de 730 milioane de euro și viza realizarea a 56.000 ha de noi păduri și suprafețe cu vegetație forestieră în zonele vulnerabile la schimbările climatice până în anul 2026.
 
Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru Investiții în noi suprafețe ocupate de păduri” vizează înființarea de trupuri de pădure, cu suprafața minimă de 0,5 ha și perdele forestiere de protecție, cu suprafața minimă de 0,1 ha. Beneficiarii acestei scheme pot fi deținătorii publici sau privați de teren pretabil pentru împădurire, precum și formele asociative ale acestora.
 
În funcție de tipul de plantație, proprietarii de terenuri pot primi sume diferite pentru înființarea noilor plantații.
 
Terenul pretabil pentru împădurire reprezintă suprafața de teren agricol din categoriile de folosință teren arabil, pajiști permanente și culturi permanente și care poate fi împădurită conform proiectului tehnic întocmit special în acest scop.
 
PRECIZĂRI:
 
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
De asemenea, pentru redactarea acestui articol au fost folosite și informații de pe termene.ro.
 
Citește și

 
Imobiliare Constanța: Bela Tănase de la Belnicos Construct SRL se poate apuca de construit blocul de pe strada Steagului
 
Suprafața verde din județul Constanța, în creștere. Agro Brava SRL va împăduri un teren agricol în satul Poiana. Răspunsul agenției de mediu

Comentariile și propunerile pot fi depuse la APM Constanța. Pădure, plantată de un constănțean pe un teren agricol din UAT Ion Corvin
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii