Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:00 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Experiență de realitate virtuală la Grădina Culturală Callatis OMD Mangalia a lansat proiectul Experiență de realitate virtuală

ro

03 Jul, 2024 09:49 438 Marime text
  • În perioada 1 iulie - 30 septembrie, turiștii și localnicii vor avea ocazia de a interacționa cu „Brâncuși” într-un mod cu totul special.
  • Proiectul Experiență de realitate virtuală: „Dialog cu Brâncuși” a fost lansat de Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși" și Organizatia de Management al Destinatiei Mangalia.
 
Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși" și Organizatia de Management al Destinației Mangalia anunță lansarea proiectului Experiență de realitate virtuală: „Dialog cu Brâncuși” la Grădina Culturală Callatis - Muzeul de Arheologie Callatis, Mangalia.
 
În perioada 1 iulie - 30 septembrie, turiștii și localnicii vor avea ocazia de a interacționa cu „Brâncuși” într-un mod cu totul special.
 
Realitatea virtuală „Dialog cu Brâncuși” utilizează mai multe softuri bazate pe inteligență artificială, care permite utilizatorilor să comunice cu un avatar al sculptorului, obținând răspunsuri autentice bazate pe scrierile „Așa grăit-a Brâncuși”, autor Sorana Georgescu-Gorjan, și „Istoricul ansamblului monumental realizat de Constantin Brâncuși la Târgu Jiu, din documente de arhivă (perioada 1937-1989)”, autori  Dr. Sorin Lory Buliga și Adina Andrițoiu.
 

Vizitatorii pot pune întrebări avatarului Brâncuși despre viața sa, filozofia artei, tehnicile sale sculpturale și influențele culturale. „Dialog cu Brâncuși”, oferă o modalitate interactivă și educativă de a învăța despre unul dintre cei mai mari sculptori ai secolului XX.
 
Acest program nu doar că va atrage turiști, dar va oferi și localnicilor o modalitate nouă și captivantă de a explora moștenirea culturală a României. Prin acest dialog virtual, vizitatorii vor avea șansa de a înțelege mai bine gândirea și viziunea artistică a lui Brâncuși. „Dialog cu Brâncuși” nu este doar un program, ci o invitație de a explora arta și cultura românească prin prisma unuia dintre cei mai influenți artiști ai lumii.

De altfel, pe 1 iulie 2024, ora 19.00 la Gradina Culturala Callatis lângă Muzeul de Arheologie Callatis, Mangalia au avut două lansări de carte.

A fost lansată cartea „Istoricul ansamblului monumental realizat de Constantin Brâncuși la Târgu Jiu, din documente de arhivă (perioada 1937-1989)”. Autori: Dr. Sorin Lory Buliga, Adina Andrițoiu, prezintată de dr. Sorin Lory Buliga.

Cea de-a doua carte lansată pe 1 iulie - Experiență de realitate virtuală: „Dialog cu Brâncuși”, a fost prezentată de Drd. Florin Marc - Școala Doctorală de Teatru și Film UBB, din Cluj-Napoca.
 

Descoperiți această experiență unică și să deveniți parte dintr-un dialog care traversează timpul și tehnologia, a transmis Organizatia de Management al Destinației Mangalia .

 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:
 
OMD Mangalia Water Park Jupiter este locul perfect pentru o zi de distracţie, într-un mediu sigur şi modern

OMD Mangalia, anunț îmbucurător pentru turiști ABADL a început lucrările de înnisipare între stațiunile Neptun și Venus
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii