Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:57 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE Nicușor Constantinescu, prezent la DNA Constanța

ro

16 Dec, 2020 10:01 3658 Marime text
  • În aceste momente, Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța este prezent la DNA Constanța, imagini puteți vedea în secțiunile Galerie foto și Video ale materialului.
  • Se pare ca la DNA Constanța nu exista coronavirus, a precizat Constantinescu într-o postare pe pagina sa de socializare.
În aceste momente, Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța este prezent la DNA Constanța. Acesta, a făcut un postare pe pagina lui de socializare, unde a precizat, că astăzi este chemat la DNA, fără citație după cum menționează acesta.

Întrebat de cei prezenți la fața locului cum se simte, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa a precizat că se simte nevinovat. 

"Dosarul 176 apare în raportul CSM, cu poliţia politică de la Constanţa. Ţinta sunt eu, ca preşedinte al Consiliului Judeţean, Radu Mazăre, iar executanţii sunt dânşii, procurorii DNA şi ofiţerii SRI. Nevinovat mă simt!", a menționat Nicuşor Constantinescu, prezent la DNA Constanța.

Iată postarea de pe pagina de Facebook a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa:
 

„Mâine, (NR-astăzi 16.12.2020), ora 10:00 sunt chemat (fără citație) la audieri, la DNA Constanța, în dosarul 176/P/2017 Herghelia Mangalia”, scrie Constantinescu.
 
„Invit cu această ocazie toata presa și lumea interesată de aceste abuzuri!”, mai scrie acesta.
 
„De aproximativ 6 (șase) luni, cei de la Luju, Antena 3 și Realitatea plus încearcă să mă intervieveze la Penitenciarul Poarta Albă, însă conducerea penitenciarului invoca virusul SARS COV2!

P.S Se pare ca la DNA Constanța nu exista coronavirus”, mai scrie, supărat, Constantinescu.

Amintim că, din sinteza rezultatelor auditului desfăşurat de Camera de Conturi Constanţa la nivelul CJC  în 2017 s-a constatat prejudicierea bugetului local cu suma de 4.437.000 de lei astfel:

- înregistrarea nejustificată pe cheltuielile instituţiei a sumei de 3.779.000 de lei, urmare unei sentinţe civile cu privire la lucrările de amenajare la Herghelia Mangalia, aceste operaţiuni fiind cauzatoare de prejudicii aduse bugetului judeţean, în condiţiile în care lucrările în cauză au fost efectuate fără să existe proiecte, autorizaţii, recepţii parţiale sau finale, la un obiectiv care nu este în patrimoniul instituţiei (Herghelia Mangalia aparţine Regiei Naţionale a Pădurilor ROMSILVA).


Vă reamintim că, în urmă cu aproape 6 ani, Herghelia Mangalia a fost modernizată, printr-o hotărâre de Consiliul Judeţean, condus la acel moment de Nicuşor Daniel Constantinescu. Lucrările au fost realizate de către RAJDP Constanţa, condusă la acea vreme de Adrian Gâmbuţeanu. Modernizarea s-a realizat prin intermediului unui protocol cu Romsilva, cea care deţine herghelia din sudul litoralului.

 
În 2017, Curtea de Conturi a României, prin Camera de Conturi Constanţa, a desfăşurat o acţiune de audit la Consiliul Judeţean Constanţa asupra conturilor anuale de execuţie bugetară a administraţiei judeţene (raportul controlului poate fi consultat în secţiunea „Documente”). Printre abaterile care au determinat prejudicierea bugetului public s-a constatat, la nivelul Consiliului Judeţean Constanţa, înregistrarea nejustificată pe cheltuielile instituţiei a sumei de 3.779.000 de lei, urmare a unei sentinţe civile cu privire la lucrările de amenajare la Herghelia Mangalia, aceste operaţiuni fiind cauzatoare de prejudicii aduse bugetului judeţean, în condiţiile în care lucrările în cauză au fost efectuate fără să existe proiecte, autorizaţii, recepţii parţiale sau finale, la un obiectiv care nu este în patrimoniul instituţiei (Herghelia Mangalia aparţine Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva).

Mai amintim că, partenerii de afaceri ai lui Sorin Strutinsky, respectiv Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, au formulat cereri de intervenție în procesul ce privește falimentul societății Xenoti. Tribunalul a admis cererile, dar și o altă cerere, legată de convocarea AGA Xenoti, „urmând ca ordinea de zi a şedinţei să aibă ca obiect înlocuirea, de către asociaţi, a administratorului special anterior desemnat – Strutinski Gabriel Sorin şi desemnarea unui alt administrator special“. Următoarea înfățișare în proces va avea loc pe data de 14 decembrie 2020.

După ani întregi de parteneriat în afaceri, după diverse firme deținute împreună, Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu cer ca Sorin Strutinsky să nu mai fie administrator special al Xenoti SRL. Firma deține Hotelul Flora, din Mamaia, iar în prezent se află în reorganizare judiciară, fiind sub incidența Legii nr. 85/2014.

Partenerii de afaceri ai lui Sorin Strutinsky, respectiv Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, au formulat cereri de intervenție în procesul care privește falimentul societății Xenoti.


Tribunalul Constanța a admis cererile de intervenție ale celor doi.

Citește și:

Supărările lui Nicușor Constantinescu. Este chemat, azi, la DNA Constanța. Iată în ce dosar

Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu nu mai vor ca Sorin Strutinsky să fie administratorul special al Xenoti SRL, care deține Hotelul Flora din Mamaia

Consilierii județeni decid săptămâna viitoare dacă CJ Constanța se constituie parte într-un dosar penal. Prejudiciile depășesc 5 milioane de lei (documente)

Aproape un milion de euro CJC se judecă cu Romsilva şi Ministerul Finanţelor pentru lucrările de la Herghelia Mangalia (galerie foto+documente)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii