Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:05 11 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Managerul OMD Mamaia Nord, Mirela Matichescu, despre voucherele de vacanță – „Limitarea lor va afecta nivelul de prezență al turiștilor cu aproximativ 30%”

ro

08 Aug, 2024 12:57 346 Marime text
OMD Mamaia Nord
  • Managerul OMD Mamaia Nord, Mirela Matichescu, a declarat, în cadrul unui interviu, că limitarea emiterii voucherelor de vacanță va afecta nivelul de prezență al turiștilor.
  • Vocuherele de vacanță scot din zona la gri/negru mii de unități de cazare cazare”, spune Mirela Matichescu, managerul Organizației de Management a Destinației Mamaia Nord.
 
Aceasta a atras atenția asupra faptului că limitarea emiterii vocuherelor de vacanță va genera un impact semnificativ asupra nivelului de ocupare de pe litoral, impact care ar putea să ajungă până la 30% în comparație cu anul precedent.
 

„Limitarea emiterii voucherelor de vacanță va afecta nivelul de prezență al turiștilor în sezonul estival 2024 cu aproximativ 30%”, a subliniat Mirela Matichescu, managerul Organizației de Management a Destinației Mamaia Nord.

Aproape jumătate din valoarea voucherelor se întoarce direct la buget, prin taxele și contribuțiile operatorilor din turism și din servicii conexe.

„Raportat la nivelul anului trecut, ne așteptăm ca limitarea emiterii voucherelor de vacanță să impacteze chiar și cu 30% nivelul de prezență al turiștilor români, ceea ce este foarte mult. Voucherele de vacanță s-au dovedit deja a fi un intrument deosebit de util pentru economia României.

Aproape jumătate din valoarea voucherelor se întoarce direct la buget, prin taxele și contribuțiile operatorilor din turism și din servicii conexe, dar și indirect, deoarece sumele acordate prin intermediul voucherelor de vacanță vor antrena și alte cheltuieli din partea beneficiarilor, bani care vor rămâne în țară și vor ajuta la dezvoltarea turismului. În plus, vocuherele de vacanță scot din zona la gri/negru mii de unități de cazare cazare”, a mai adăugat Mirela Matichescu, managerul Organizației de Management a Destinației Mamaia Nord.

 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Românii preferă concedii în alte țări: Matichescu Mirela, OMD Mamaia Nord - Din păcate, România rămâne a doua opțiune de vacanță, ca și destinație turistică

 
Mirela Matichescu, OMD Mamaia Nord, despre fenomenul algelor de pe litoral - „Unii plătesc bani mulți să facă tratament cu alge, noi fugim de ele”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii