Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:39 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mirela Matichescu, OMD Mamaia Nord, despre fenomenul algelor de pe litoral „Unii plătesc bani mulți să facă tratament cu alge, noi fugim de ele”

ro

12 Jul, 2024 14:09 937 Marime text
  • Biologii spun că fenomenul este unul normal, iar explozia este pusă pe seama temperaturii apei care a crescut semnificativ în ultimele două săptămâni.
  • Zilele acestea marea are 25, 26 de grade Celsius.
  • Mirela Matichescu, managerul OMD Mamaia Nord, susține că femomenul este cauzat de temperaturile mari din ultimele zile.
 
 
De două săptămâni, algele au devenit o problemă pe litoralul românesc, cele mai afectate staţiuni fiind Năvodari, Eforie şi Mangalia, spun reprezentanţii Apelor Române.

Peste 800 de tone de alge au fost adunate zilele acestea şi duse la gropile de depozitare. Cu toate acestea, turiştii spun că  disconfortul produs de alge s-a accentuat, mirosul este înţepător şi senzaţia atunci când intră în apă este neplăcută.

Biologii spun că fenomenul este unul normal, iar explozia este pusă pe seama temperaturii apei care a crescut semnificativ în ultimele două săptămâni. Zilele acestea marea are 25, 26 de grade Celsius.

Mirela Matichescu, managerul Organizației de Management al Destinației (OMD) Mamaia Nord, susține că fenomentul algelor este cauzat de temperaturile mari din ultimele zile.

”Toți oamenii au fost disperați că sunt alge pe litoral și au început să facă anulări de vacanțe. Și noi ne facem rău. E un fenomen natural. Când se încălzește foarte mult apa, Marea Neagră fiind o mare vie, apare fenomenul de înmulțire a algelor, care se plimbă în funcție de curenții marini. Săptămâna trecută au apărut în zona digului de nord al stațiunii Mamaia, au fost strânse de către Apele Române, depozitate ca să fie încărcate și cineva binevoitor a filmat acea grămadă. La 40 de grade temperatură, e firesc să fie și alge”, a dezvăluit Mirela Matichescu, managerul OMD Mamaia Nord, la o emisiune DE News.

”Dar vă spun că nu fac rău, algele fac foarte bine la sănătate. Sunt alții care plătesc bani mulți să facă tratament cu alge, noi fugim de ele”.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

OMD Mamaia Nord Directorul general al ANPC, Paul Anghel, mesaj important pentru turiști - „Vizitați litoralul românesc!”


OMD Mamaia Nord Cea mai nouă stațiune de pe litoral, Mamaia Nord, vă așteaptă pentru a o experiență de neuitat!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii