Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:27 07 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Românii preferă concedii în alte țări Matichescu Mirela, OMD Mamaia Nord - Din păcate, România rămâne a doua opțiune de vacanță, ca și destinație turistică

ro

06 Aug, 2024 14:42 326 Marime text
Mirela Matichescu, OMD Mamaia Nord
  • Noi nu cunoaștem litoralul românesc. Ne alegem vacanțele afară pentru că nu știm ce oferă ne România, spune Mirela Matichescu, managerul Organizației de Management a Destinației Mamaia Nord.
  • Un prânz, astăzi, pe litoralul românesc nu depășește 40 de euro pentru o familie cu 2 copii, adică 4 persoane.
  • Deși perioada de căldură, de sezon, s-a extins noi am rămas în perioada de vacanță tot de 45 de zile, adică turiștii s-au concentrat pe destinații de weekend.
  
Mirela Matichescu, managerul Organizației de Management a Destinației Mamaia Nord, susține că litoralul românesc nu este încă bine cunoscut, de aceea românii preferă să aleagă destinații turistice din alte țări.
 

„Noi nu cunoaștem litoralul românesc. Ne alegem vacanțele afară pentru că nu știm ce oferă ne România. Prețurile astăzi sunt mult mai mici ca prețurile din destinațiile occidentare, dacă vorbim de destinații de vacanță. Un prânz, astăzi, pe litoralul românesc nu depășește 40 de euro pentru o familie cu 2 copii, adică 4 persoane. E adevărat că dacă compari mereu, nu să ajungi nicioată la un rezultat. Serviciile de 3 și 4 stele sunt mult sub prețurile serviciilor de 3 și 4 stele din alte destinații“, a declarat, în cadrul unui interviu, Mirela Matichescu, managerul Organizației de Management a Destinației Mamaia Nord.

 
În ultimul timp, vremea ține cu hotelierii, iar pe plajă s-a putut ieși deja din luna martie.
 

„Din fericire pentru noi, vremea ne ajută foarte mult anul acesta. Începând din luna martie, s-a putut ieși pe plajă, temperaturile au fost ridicate, ceea ce a dus la extinderea  sezonului estival“, a mai spus Mirela Matichescu.

 
În context, managerul Organizației de Management a Destinației Mamaia Nord a adus în discuție și voucherele de vacanță.
 

„Din păcate măsurile pe care noi le luăm, nu ne ajută să folosim această acest beneficiu pe care l-am căpătat în ultimii ani. Deși perioada de căldură, de sezon, s-a extins noi am rămas în perioada de vacanță tot de 45 de zile, adică turiștii s-au concentrat pe destinații de weekend. Din păcate, România rămâne a doua opțiune de acanță ca și destinație turistică. Cred că vouchere de vacanță ar fi trebuit să rămână în forma în care au fost gândite. Limitarea lor pentru cei care au până un anumit plafon salarial nu a făcut decât să scadă circulația turistică, undeva la 30%“, a subliniat Mirela Matichescu. 



Mamaia Nord, o stațiune destinată tuturor categoriilor de turiști!
 
 
Litoralul românesc trebuie promovat integral“,, susține  Mirela Matichescu. 

„Nu trebuie să facem promovare strict Mamaia Nord sau Eforie, Fiecare stațiune trebuie să-și identifice punctele forte pe care le are. Mamaia Nord astăzi este o stațiune destinată tuturor categoriilor de turiști. Tineri de peste 25-30 de ani, care au copii,  pot să vină cu toată familia ca să-și petreacă vacanța într-un mod extrem de plăcut.  Apar hoteluri care oferă condiții pentru familiile cu copii. Dimineața poți să-i pregătești un mic dejun copilului, să vii cu el la plajă. Seara, bunicii se pot duce cu toți copiii în cameră, iar tinerii rămân la distracții. Asigurăm o paletă de servicii pentru toate categoriile de turiști“, susține Mirela Matichescu, managerul Organizației de Management a Destinației Mamaia Nord.


 
Litoralul mai are nevoie de investiții!

 

„Vorbeam cu un antreprenor care are un aparthotel în zonă. Din 100 de euro, pe care el îi afișează și încasează prin booking pentru o cameră, îi rămân 20 de euro. O  sumă extrem de mică, un randament care nu are cum să stimuleze investiția în zona asta. Litoralul mai are nevoie de investiții!“, a conchis Mirela Matichescu.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Mirela Matichescu, managerul OMD Mamaia Nord, despre cea mai nouă stațiune de pe litoral - Concurează cu cele mai căutate stațiuni din Europa Occidentală!


 
OMD Mamaia Nord. Cea mai nouă stațiune de pe litoral, Mamaia Nord, vă așteaptă pentru a o experiență de neuitat!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii