Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:41 26 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mandatul preşedintelui Consiliului de Administraţie al Ostrovit SA va fi prelungit

ro

23 Oct, 2024 13:29 264 Marime text
Sursa foto - ZIUA de Constanta
  • Acționarii Ostrovit SA sunt convocați în data de 22.11.2024, ora 12.00, adunarea generală ordinară.
  • Pe ordinea de zi se află două puncte. Firma este deținută de Asociația Familială Agro Coh Mogoșoaia, Leader International SRL din Mogoșoaia, Statul Roman prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, Emanoil Aron și Ion Găman.
 
Consiliul de Administraţie al Ostrovit SA, reprezentat de Oana-Camelia Belu, în calitate de Preşedinte, convoacă în data de 22.11.2024, ora 12.00, adunarea generală ordinară a acţionarilor.
 
Pe ordinea de zi au fost incluse mai multe puncte. Astfel, acționarii vor reînnoi mandatul Oanei Camelia Belu, în calitate de preşedinte Consiliu de Administraţie, durata mandatului fiind de 4 (patru) ani, de la data de 23.11.2024 până la data de 23.11.2028.
 
De asemenea, va fi reînnoit și mandatul lui Niculae Jecu, în calitate de Administrator, durata mandatului fiind de 4 (patru) ani, de la data de 23.11.2024 până la data de 23.11.2028.
 
În situaţia neîndeplinirii condiţiilor de validitate pentru desfăşurarea şedinţei la prima convocare, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor este convocată la data de 02.12.2024, cu menţinerea ordinii de zi, a orei şi a locului de desfăşurare.
 
Unul sau mai mulţi acţionari care reprezintă individual sau împreună cel puţin 5% din capitalul social are dreptul să ceară introducerea unor noi puncte pe ordinea de zi. Cererile se înaintează Consiliului de Administraţie în cel mult 15 zile de la publicarea convocării în vederea publicării şi aducerii acestora la cunoştinţă celorlalţi acţionari.
 
Ordinea de zi completată cu punctele propuse de acţionari, ulterior convocării, se publică cu îndeplinirea cerinţelor prevăzute de lege pentru convocarea adunării generale cu cel puţin 10 zile înaintea adunării generale la data menţionată în convocarea iniţială.
 
Acţionarii pot participa şi vota în adunarea generală prin reprezentare, în baza unei împuterniciri acordate pentru respectiva adunare generală. Acţionarii care nu au capacitate de exerciţiu, precum şi persoanele juridice pot fi reprezentaţi/reprezentate prin reprezentanţii lor legali care, la rândul lor, pot da altor persoane împuternicire pentru adunarea respectivă.
 
Convocarea Adunării generale ordinare a acţionarilor a fost publicată în Monitorul Oficial partea a IV-a cu numărul 4438 din data de 21.10.2024
 
 
Despre Ostrovit SA
 
 
Potrivit termene.ro, Ostrovit SA a fost înființată în 1991, are sediul social în Ostrov și se ocupă de cultivarea strugurilor.
Societatea are puncte de lucru și în județele Ilfov și Călărași, dar și în alte zone ale țării.
 
Firma este deținută de Asociația Familială Agro Coh Mogoșoaia, cu  52,11041% din capitalul social, Leader International SRL din Mogoșoaia (administrată de Stelian Udrea și deținută de Maria Culcescu, Oana Camelia Belu, Marin Culcescu, Stere Zurzu, Elison 2000 SRL și Berser SA),  cu 40,2412% din capitalul social, Statul Român prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, cu 7,4487% din capitalul social, Emanoil Aron, cu 0,1697% din capitalul social, Ion Găman, cu 0,00004% din capitalul social. 
 
Administratorii Ostrovit SA sunt Oana Camelia Belu, Niculae Jecu și Lucian Ștefan Velciu.
 
Numele Oanei Camelia Belu apare și în Berser SA, Gustos și Sănătos SRL, Angus Dobrogea Cooperativă Agricolă, Frank 93 Prod SRL și Leader International SRL
 
Niculae Jecu mai estre asociat în Hortifruct SRL, Gustos și Sănătos SRL, Vinăria Ostrov SRL (reprezentant asociat persoană juridică) și Leader International SRL (împuternicit sucursală).
 
La rândul său, Lucian Ștefan Velciu mai este asociați și în Domeniile Ostrov SRL
 
Numele lui Emanoil Aron mai apare în MIG VAS SRL, Conex SRL, Astravit SRL, MIG VAS Distributie SRL, Leblon Cafe SRL, Vasilewatt SRL, Eco Energie Echilibrare SRL, Energy Park Storage SRL, Energy Park Equilibrium SRL și Tup&Tup SRL. Ion Găman, la rândul său, figurează în MIG Vas Distributie SRL și Geroco Agrosil SRL.
 
Leader International SRL mai este acționar în Berser SA, Hortifruct SRL și Ecosmart Union SA.
 
De asemenea, Ostrovit SA este acționar în Vinăria Ostrov SRL, Hortifruct SRL și Ecosmart Union SA.
 
În 2022, Ostrovit SA a declarat 125 de angajați, profit peste 135.000 de lei și cifra de afaceri a depășit 42,84 de milioane de lei.
Situația pentru anul 2023 arată astfel: o cifră de afaceri de 65.178.726 lei, profit de 123.549 lei, 123 de salariați și datorii de 185.892.499 lei.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
Citește și:
 
Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului a acționat în instanță Ostrovit SA Constanța


Justiție Constanța: Ostrovit SA încearcă să recupereze peste 10.000 de sticle indisponibilizate de către Ministerul Agriculturii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii