Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
08:43 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Monument comemorativ pentru militarii decedați în accidentul aviatic din 2 martie 2022, amplasat în Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

15 Jun, 2022 14:57 3540 Marime text
Monument comemorativ. Foto: ZIUA de ConstanțaÎn Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu, militarii fac tot posibilul să păstreze vie memoria camarazilor căzuți la datorie. 

În locul special amenajat pentru comemorarea celor dispăruți, au fost amplasate mai multe monumente pe care sunt inscripționate numele celor căzuți la datorie. 

Aici a fost amplasat de curând un monument în cinstea a cinci dintre militarii decedați în teribilul accident aviatic ce a avut loc în județul Constanța. 

Este vorba despre Locotenent-comandor Bogdan Florin, Locotenent Pătrașcu Sorin, Maistrul militar Banu Gelu, Caporal Lateș Cătălin și Sergent Marinescu Ionuț. 

Cei cinci și-au pierdut viața alături de alți trei camarazi în dublul accident aviatic ce a avut loc în seara de 2 martie 2022. 

Reamintim că, opt militari români și-au pierdut viața în seara de 2 martie în județul Constanța, după ce un avion și un elicopter s-au prăbușit. Din nefericire, nu au existat supraviețuitori. Dublul accident aviatic este un eveniment unic în istoria accidentelor aviatice din zona Dobrogei.
 
Miercuri, 2 martie, ora 20.00, o aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei.

Elicopterul IAR 330-Puma, decolat, miercuri, 2 martie, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44.


Cine sunt victimele 

Locotenent-comandor Bogdan Florin, pilot, în vârstă de 41 de ani, angajat din anul 2003, avea la activ peste 1500 de ore de zbor, era căsătorit şi avea trei copii.

Locotenent Pătrașcu Sorin, copilot, în vârstă de 27 de ani, angajat din anul 2016, avea 500 de ore de zbor, necăsătorit.

Maistrul militar Banu Gelu, angajat din anul 1993 în vârstă de 53 de ani, avea la activ peste 1700 de ore de zbor, era căsătorit şi avea doi copii.


Caporal Lateș Cătălin, operator căutare salvare, 29 de ani, angajat din 2021, căsătorit și avea doi copii.

Sergent Marinescu Ionuț, personal de însoțire medico-sanitar, 44 de ani, angajat din 2021, căsătorit, un copil.

Maistru militar cls I Carp Vlad, 39 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, căsătorit, un copil.

Maistru militar cls II Bosoi Sergiu, 37 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, angajat din 2005. 
 
Căpitanul Costinel Iosif Niță, pilotul avionului MiG-21 LanceR. 



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii