„Petreci toată noaptea şi fumezi“ Fiica colegei de dosar a lui Mazăre întoarce armele - Aqua Magic vrea turism cultural pe litoral
„Petreci toată noaptea şi fumezi“: Fiica colegei de dosar a lui Mazăre întoarce armele - Aqua Magic vrea
07 May, 2015 00:00
ZIUA de Constanta
7632
Marime text
Ieri însă, în contextul unei conferinţe de presă, reprezentanţii parcului acvatic Aqua Magic au preyentat conceptul de „turism albastru“. Scopul: promovarea obiectivelor turistice, istorice şi culturale de la Marea Neagră, creşterea atractivităţii turistice, precum şi promovarea unor staţiuni, situri arheologice, cetăţi, muzee, galerii de artă sau evenimente culturale în zona Pontului Euxin. Paradoxal, pentru promovarea turismului cultural, se propune chiar şi un parc de distracţii acvatice, unde turiştii caută adrenalină.
Ce spun însă iniţiatorii? „Autorităţile constănţene au atras prea mult atenţia turiştilor către partea de distracţie din staţiunea Mamaia şi ar trebui să tragem un semnal de alarmă că există şi altfel de turism. Aqua Magic asta încearcă să facă: să reînvie turismul cultural“, a explicat Andreea Şerban, iniţiatorul proiectului şi totodată reprezentantul firmei care administrează Aqualand SA, societatea pe care funcţionează Aqua Magic.
Ceea ce caută acum să facă Aqua Magic-ul este, cu alte cuvinte, o contrazicere a ideilor şi principiilor lui Mazăre. Promovarea turismului cultural versus turismul în care „petreci toată noaptea şi fumezi“. „Sunt foarte puţine locurile în Europa în care te duci ca turist în club, petreci toată noaptea şi fumezi. Este o promovare pe un segment de turişti care vor să facă aşa ceva. Sunt foarte puţine locuri de agrement pe mare în care poţi face skijet fără permis. Trebuie să te duci la mama dracu' din staţiune. Să ieşim ca şi brand cu acest statut de turism fără constrângeri“, mai explica primarul Constanţei (actualmente suspendat) în urmă cu ceva timp. „Cei din ţările arabe, de exemplu, ar veni în număr foarte mare pe acest gen de turism, de distracţie şi cluburi“, erau încă de atunci ideile intens promovate de edilul-şef al Constanţei. Între timp, ideile sale s-au şi pus în practică, astfel că vara lui 2014 s-a derulat la Mamaia sub semnul carnavalului. Al kitsch-ului promovat la rang de artă. O vară în care turiştii au fost invitaţi la sesiuni de „bird watching “asupra fetelor care se bronzează la plajă“. Totul făcea parte din noul concept de promovare intitulat „Mamaia Style“. Aqua Magic parcă încearcă acum să combată această viziune... O iniţiativă lăudabilă, de altfel, aceea de promovare a segmentului cultural-artistic.
Cine este însă Aqua Magic şi de de atâta interes pentru segmentul turismului cultural?!
Înregistrată în anul 2002, SC Aqualand SA are sediul social în Mamaia, Parc Aqua Magic. Firma are un capital social subscris de 1.200.000 de lei, integral vărsat, compus din 1.000 de acţiuni, valoarea uneia fiind de 1.200 de lei. Asociaţii firmei sunt Laura Bianca Buşu (născută pe 20.05.1972, în Constanţa), care deţine 100 de acţiuni (10% din capitalul social), Dumitru Ion Cilibia (născut pe 28.10.1938, în Botoşani), care deţine 758 de acţiuni (75,8% din capitalul social), Sorina-Gina Hortolomei-Moscu (născută pe 23.06.1963, în Constanţa), care deţine 42 de acţiuni (4,2% din capitalul social), precum şi Lista de acţionari care deţin împreună 100 de părţi sociale (10% din capitalul social). Administratorul societăţii este Clubo Galactic SRL, cu sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul Aurel Vlaicu, Complex Sportiv Badea Cârţan, firmă reprezentată de Georgiana Andreea Şerban, al cărei mandat expiră pe data de 21.03.2018. Societatea se ocupă de „alte activităţi recreative şi distractive“. Potrivit date-financiare.ro, în anul fiscal 2013, societatea cu 48 de angajaţi a înregistrat o cifră de afaceri de 3.110.253 de lei şi un profit net de zero lei.
Mai multe despre Aqualand SA puteţi citi: Căderea din Paradis: Sorina Hortolomei-Moscu îşi cesionează acţiunile. Apropiaţii lui Mazăre fac schimbări în firmele pe care le deţin
Asociată în Aqualand SA, Sorina-Gina Hortolomei-Moscu este colegă de dosar cu Radu Mazăre, primarul Suspendat al Constanţei în cel mai recent dosar al edilului instrumentat de DNA Constanţa. În cauză Mazăre este trimis în judecată sub aspectul săvârşirii a patru infracțiuni de abuz în serviciu. Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, reprezentant al societăților comerciale SC Mehmetoglu SRL, SC Bulevard SA și SC Millenium Global Development SA, a fost deferită justiţiei pentru presupusa săvârșire a două infracțiuni de spălare a banilor. De asemenea, ea apare alături de Mazăre, Constantinescu şi alte zeci de persoane şi în celebrul Dosar al Retrocedărilor. Georgiana Andreea Şerban este fiica Sorinei Moscu şi cea care administrează, printre altele, Clubo Galactic SRL.
Citeşte şi: Lovitură năucitoare a DNA: Mazăre şi Sorina Moscu - trimişi în judecată. Cercetările faţă de deputatul Babuş, clasate (rechizitoriu+document)
Despre controversatul Dosar al Retrocedărilor puteţi citi pe ZIUA de Constanţa: Mazăre şi Hortolomei, afaceri între apropiaţi (II): Patru inculpaţi din Dosarul Retrocedărilor ar fi luat „nelegal“ aproape 8 miliarde de lei vechi (rechizitorii)
La evenimentul de ieri au fost invitaţi şi reprezentanţi ai muzeelor din Constanţa – dr. Delia Cornea din partea MINA Constanţa, dr. Sorin Colesniuc – Muzeul Callatis, Dr. Sorin Scurtu – Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I“, dar şi lector dr. Răzvan Pantelimon, cu toţii vorbind despre importanţa promovării segmentului cultural. Ideile şi iniţiativele lor au părut utopice reprezentanţilor hotelierilor: „Mi-aș dori un tur al Constanței în care Muzeul de Marină, Muzeul de Istorie, cât și Delfinariul, Planetariul să pună la dispoziția turiștilor nu doar bilete, ci și un babysitter. De ce nu, hotelurile să aibă un chioşc de informare şi centru de închiriere pentru biciclete, astfel încât turiştii să poată simţi altfel oraşul. Doar nişte pliante nu pot rezolva aceste probleme“, a fost de părere Aurel Iosif, reprezentantul unui hotel din stațiunea Mamaia.
Organizatorii – Aqua Magic şi Fundaţia Wild Art, reprezentate de Georgiana Andreea Şerban, respectiv Ştefănia Laura Stroe - spun că ideea turismului albastru a pornit anul trecut, când parcul acvatic a organizat o expoziţie subacvatică. Şi anul acesta piscina mare a complexului de distracţii acvatice va fi pregătită cu o expoziţie aparte, au mai spus organizatorii conferinţei de ieri.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii