Reabilitează şi Cetatea Carsium Ce afacerişti vor contractul de peste 13 milioane de lei pentru restaurarea Muzeului de Istorie
Reabilitează şi Cetatea Carsium: Ce afacerişti vor contractul de peste 13 milioane de lei pentru restaurarea
27 Feb, 2020 00:00
ZIUA de Constanta
2419
Marime text
A doua licitaţie pentru reabilitarea Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa este în plină desfăşurare. Ieri au fost date publicităţii numele firmelor ce au depus oferte pentru contractul de 13.132.373,33 de lei, pus la bătaie de Consiliul Judeţean Constanţa. Potrivit datelor oficiale, este vorba despre asocierea de firme al cărei lider este Actaeon Invest SA şi din care mai fac parte Princer SA, Specialist Smart Group şi Research Consorzio Stabile Societa Consortile A.R.L.
De precizat că asocierea de firme ce a depus noua ofertă pentru reabilitarea Muzeului de Istorie este aproximativ aceeaşi cu cea care a depus singura ofertă în cadrul procedurii anterioare, noutatea fiind cooptarea societăţii Specialist Smart Group, care a lipsit în cadrul asocierii anterioare.
De asemenea, este de menţionat că firmele Actaeon Invest, Princer SA şi Research Consorzio Stabile Societa Consortile au câştigat, spre finele anului trecut, contractul pentru reabilitarea Cetăţii Carsium. Aşa cum am precizat, cele trei societăţi au depus ofertă pentru restaurarea Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa şi în cadrul procedurii anterioare, dar la momentul desfăşurării primei licitaţii oferta lor a fost respinsă, pe fondul unor neînţelegeri.
La momentul respectiv, Actaeon Invest, Princer SA şi Research Consorzio Stabile Societa Consortile au atacat decizia CJC de a le respinge oferta la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor, iar Consiliul a obligat CJC să reevalueze oferta respinsă iniţial.
Chiar şi după reevaluare însă, oferta a fost respinsă, ca neconformă. Pe cale de consecinţă, în lipsa altor oferte, licitaţia a fost anulată. Ulterior, Consiliul Judeţean Constanţa a demarat, la începutul acestui an, o nouă procedură privind atribuirea contractului în valoare totală estimată de 13.132.373,33 de lei. Şi de această dată, singura ofertă depusă a fost cea a asocierii de firme formate din Actaeon Invest SA, Princer SA, Specialist Smart Group şi Research Consorzio Stabile Societa Consortile A.R.L.
Liderul asocierii
În ce priveşte liderul asocierii, Actaeon Invest, societatea are sediul social în Braşov şi a fost înfiinţată în 2016, obiectul de activitate fiind reprezentat de „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“. Administratorul societăţii, ce are un capital social subscris de 120.000 de lei, este Cezar-Iulian Vlădoianu, acesta fiind, totodată, membru fondator alături de constănţeanul Mihai Vlad. De menţionat că firma are un punct de lucru şi în Constanţa, iar în luna iunie 2019, societatea a câştigat contractul pentru modernizarea Serviciului de Medicină Legală Constanţa, atribuit de către CJC.
În noiembrie 2019, reprezentantul societăţii, Cezar Iulian Vlădoianu, a semnat contractul pentru reabilitarea Cetăţii Carsium, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Țuţuianu.
Princer SA este o firmă înfiinţată în 1991 ce are un capital social subscris de 105.464,7 lei. Din firmă fac parte Soprex Imi SA, cu 22%, Alecsandru Corneliu Angelescu, ce deţine 49%, o listă de 3 acţionari persoane juridice ce deţin în total 0,93%, dar şi o listă cu un acţionar persoană fizică ce deţine 28,07%. Administratorul firmei, dar şi preşedinte şi director general este Alecsandru Corneliu Angelescu. Un alt administrator este Constanţa Floricel Constantinescu şi, respectiv, Ștefan Lazăr. Firma se ocupă cu activităţi de arhitectură şi îi mai are ca cenzori/auditori pe Anişoara Pînzaru, Florentina Victoria Juhasz, Mihaela Sabina Marinescu, Ion Moiceanu - expert contabil.
În 2016, societatea a avut o cifră de afaceri de 814.355 de lei şi un profit brut de 49.768 de lei, în 2017 cifra de afaceri a fost de 352.407 lei, cu o pierdere brută de 254.570 de lei, iar pentru 2018 cifra netă de afaceri a fost de 500.099 de lei, iar profitul brut 49.062 de lei.
În ce priveşte firma Soprex Imi SA, din Bucureşti, acţionar al Princer SA, aceasta se află sub incidenţa Legii nr. 85/2006, fiind în reorganizare judiciară.
Partenerii
Firma bucureşteană Specialist Smart Group a fost înfiinţată în anul 2016 şi este deţinută în cote egale de bucureşteanul Virgil Șerban, care deţine şi funcţia de administrator, şi de Alexandrina Stoica, de asemenea, din Bucureşti. Activitatea principală a societăţii este reprezentată de „activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea“. Potrivit datelor oficiale puse la dispoziţie de Registrul Comerţului la data de 26.02.2020, în anul 2017, cu un salariat, firma a înregistrat un profit brut de 26.030 de lei şi a avut o cifră de afaceri netă de 45.000 de lei. În 2017, numărul angajaţilor a rămas constant, profitul brut a fost de 207.945 de lei, iar cifra de afaceri netă s-a ridicat la 240.447 de lei.
Nu în ultimul rând, după cum arătam în ediţiile anterioare, societatea Research Consorzio Stabile Societa Consortile ARL este sucursala din Bucureşti a unei firme din Napoli. Ca o paranteză, în cursul anului trecut, firma cu rădăcini italiene s-a înscris şi în cursa pentru reabilitarea Cazinoului din Constanţa, alături de SC Eldiclau SRL, însă fără succes.
Revenind însă la Research Consorzio Stabile, potrivit vrajitorul.eu, sucursala Bucureşti a firmei din Napoli a fost înfiinţată în luna mai a anului 2017, având ca domeniu principal de activitate „activităţi de consultanţă în management“, dar în prezent figurând şi cu „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“, conform sursei citate. Împuternicit a fost desemnat cetăţeanul italian Dario Bifulco. În 2017, firma a avut un profit brut de 235.201 lei, cu doi angajaţi şi o cifră de afaceri de 778.326 de lei.
Cheltuieli prevăzute în contract
În ce priveşte contractul pentru reabilitarea Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, este de menţionat că valoarea totală estimată este de 13.132.373,33 de lei. Banii sunt împărţiţi astfel: pentru Servicii de proiectare - 330.800,00 de lei fără TVA, pentru Servicii de asistenţă tehnică - 172.800,00 de lei fără TVA, mai departe, 7.500 de lei fără TVA sunt pentru asigurarea supravegherii arheologice la lucrări de săpătură, în timp ce cheltuielile pentru asigurarea utilităţilor necesare obiectivului sunt estimate la 315.000,00 lei fără TVA. Cheltuielile pentru investiţia de bază sunt de 12.035.568,30 lei fără TVA, iar alte cheltuieli sunt estimate la 270.705,03 lei fără TVA, fiind vorba despre cheltuieli aferente organizării de şantier. Pentru cheltuieli diverse şi neprevăzute s-a alocat suma de 1.339.862,79 de lei fără TVA.
„Valoarea estimată a contractului ce urmează a fi atribuit nu cuprinde suma aferentă cheltuielilor diverse şi neprevăzute precizată în buget (devizul general)“, se menţionează în documentele oficiale.
Citeşte şi:
CJC, obligat să reevalueze oferta Actaeon Invest pentru reabilitarea Muzeului de Istorie. Afaceriştii ce primesc o nouă şansă la contract
Reabilitarea Muzeului de Istorie. Singura ofertă depusă, respinsă pentru o neînţelegere? (document)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii