#DobrogeaAcademică Drd. Ștefania Costea conferențiază despre „Limba română vorbită în Republica Moldova”
#DobrogeaAcademică: Drd. Ștefania Costea conferențiază despre „Limba română vorbită în Republica Moldova”
05 Dec, 2019 00:00
ZIUA de Constanta
2791
Marime text
În ciclul „Limba română și relațiile ei cu istoria și cultura românilor”, subsumate conferințelor găzduite de Academia Română, astăzi, în Sala de Consiliu a celui mai înalt for al intelectualității românești, tânăra de doar 25 ani drd. Ștefania Costea va conferenția despre „Limba română vorbită în Republica Moldova. Aspecte morfosintactice”.
Asistentă de cercetare la Institutul de Lingvistică al Academiei Române „Iorgu Iordan – Al Rosetti” București, Ștefania Costea (vezi listă lucrări în secțiunea Documente) este în prezent doctorandă la Universitatea din Cambridge.
Născută în Râmnicu Vâlcea pe 11 decembrie 1993, Ștefania Costea a absolvit, în 2013, Colegiul Național „Alexandru Lahovari” din orașul natal, iar în 2016 Facultatea de Litere, Universitatea din București, unde a finalizat și studiile masterale în anul 2018. A susținut numeroase conferințe, fiind pasionată de cercetarea de teren în Republica Moldova. Face parte din comitetele editoriale, fiind autor al indicilor volumului „De la latină la limbile romanice” (Adam Ledgeway, Editura Univers Enciclopedic, 2017) și este membru, din 2015, în Societatea de Științe Filologice.
#DobrogeaAcademică, proiect ce conectează comunitatea dobrogeană la nucleul intelectualităţii româneşti
Proiectul #DobrogeaAcademică, asumat de cotidianul ZIUA de Constanţa, are ca obiectiv conectarea comunităţii dobrogene la cel mai înalt for al intelectualităţii româneşti - Academia Română.
Gândit ca un demers editorial bivalent, la care contribuie cele mai importante instituţii de educaţie şi cultură constănţene, prin #DobrogeaAcademică se doreşte, pe de o parte, readucerea în atenţia comunităţii a relaţiei Dobrogei cu Academia Română, din toate timpurile - începând cu Constantin I. Brătescu, iar pe de altă parte - un deziderat mai vechi -, porneşte de la convingerea că vor exista academicieni care vor accepta invitaţia de a conferenţia despre cel mai vechi pământ românesc atestat documentar.
Prin intermediul acestui proiect, ZIUA de Constanţa îşi propune ca dobrogenii să cunoască activitatea acestui nucleu al intelectualităţii româneşti, prin promovarea preocupărilor actuale ale Academiei Române.
Sursa foto: Facebook Ștefania Costea
Citește și:
#DobrogeaAcademică Impactul revoluției digitale asupra omului și societății. Măsuri necesare pentru România. Un manifest pentru adaptarea la era digitală
#DobrogeaAcademică Simpozion dedicat românilor din Ucraina și ucrainenilor, în noul context istoric
#DobrogeaAcademică Vicepreședintele Academiei Române, prelegere la Universitatea de Stat din Republica Moldova (document)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii