Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:09 21 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#DobrogeaAcademică Expoziție de fotografie la Biblioteca Academiei Române - „Revoluţia Română“ (galerie foto)

ro

09 Dec, 2019 00:00 4087 Marime text
 
La împlinirea a 30 de ani de la Revoluţie, Biblioteca Academiei Române va găzdui, astăzi, vernisajul expoziţiei de fotografii „Revoluţia Română - evenimente, acţiuni, manifestări”, văzute şi trăite în Bucureşti de Nic Hanu. Prezintă acad. Răzvan Theodorescu. 

Nic Hanu a absolvit cu diplomă Facultatea de Electronică a Institutului Politehnic din Bucureşti. Distins cu titlul de „Artist al Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică”, a avut mai multe expoziţii personale şi de grup, iar lucrările lui sunt apreciate şi la nivel internaţional. A scris diverse articole pe teme fotografice, oferind expertize tehnice, testări de materiale şi tehnică foto pentru Azomureş IOR şi Ministerul Comerţului.
 
De asemenea, Nic Hanu, a susţinut şi seminarii cu profil fotografic, fiind lector de fotografie la Universitatea Cultural Știinţifică.
 
Printre cărţile publicate de acesta se numără: „Fotografia şi fotoaparatele Orizont Ed. Tehnică”, “„Să Învăţăm Fotografia de la Maeştri”, volumul 1 - partea de tehnică fotografică şi volumul 2, partea de exprimare artistică.
 
Sursa foto: https://bucurestiulmeudrag.ro/ (cu acordul Andrei Bîrsan, preşedinte Asociaţia „Bucureştiul meu drag")
 

#DobrogeaAcademică, proiect ce conectează comunitatea dobrogeană la nucleul intelectualităţii româneşti      

 
Proiectul #DobrogeaAcademică, asumat de cotidianul ZIUA de Constanţa, are ca obiectiv conectarea comunităţii dobrogene la cel mai înalt for al intelectualităţii româneşti - Academia Română. Gândit ca un demers editorial bivalent, la care contribuie cele mai importante instituţii de educaţie şi cultură constănţene, prin #DobrogeaAcademică se doreşte, pe de o parte, readucerea în atenţia comunităţii a relaţiei Dobrogei cu Academia Română, din toate timpurile - începând cu Constantin I. Brătescu, iar pe de altă parte - un deziderat mai vechi -, porneşte de la convingerea că vor exista academicieni care vor accepta invitaţia de a conferenţia despre cel mai vechi pământ românesc atestat documentar.
 
Prin intermediul acestui proiect, ZIUA de Constanţa îşi propune ca dobrogenii să cunoască activitatea acestui nucleu al intelectualităţii româneşti, prin promovarea preocupărilor actuale ale Academiei Române.
 

Citeşte şi:
 
#DobrogeaAcademică Impactul revoluţiei digitale asupra omului şi societăţii. Măsuri necesare pentru România. Un manifest pentru adaptarea la era digitală

#DobrogeaAcademică Simpozion dedicat românilor din Ucraina şi ucrainenilor, în noul context istoric

#DobrogeaAcademică Vicepreşedintele Academiei Române, prelegere la Universitatea de Stat din Republica Moldova (document)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii