Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
17:19 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Averile şi interesele, la control! Ei sunt judecătorii care vor decide soarta echipei Mazăre - Constantinescu - Strutinsky (rechizitorii+documente)

ro

20 Mar, 2015 00:00 4939 Marime text
Radu Ştefan Mazăre, primarul municipiului Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, dar şi apropiatul celor doi, afaceristul Sorin Gabriel Strutinsky, au fost deferiţi Justiţiei sub aspectul săvârşirii mai multor infracţiuni. Procesele celor trei se află atât pe rolul instanţelor din capitală, cât şi la Tribunalul Constanţa. Dacă în ediţiile trecute, redactorii cotidianului nostru au prezentat în detaliu dosarele mai sus precizate, de această dată, ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele judecătorilor care vor decide soarta echipei Mazăre - Constantinescu - Strutinsky.
 
Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu sunt judecaţi în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa de Corina Cornelia Dăescu, magistrat al Curţii de Apel Bucureşti. Dosarul a fost trimis spre soluţionare instanţei, în luna octombrie 2008, şi vizează 37 de inculpaţi, în legătură cu „restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleza, fapte prin care a fost cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane de euro (dintre care 77,77 de milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa)“.
 
Potrivit Consiliului Superior al Magistraturii, Corina Cornelia Dăescu, conform declaraţiei de avere completate la data de 7.06.2012, nu are terenuri, şi nici case. Magistratul conduce un automobil Ford Focus (fabricat în 2009). La rubrica „Datorii“, Dăescu a consemnat că soţul său, angajat al Serviciului Român de Informaţii, a luat, în 2005, 2006 şi 2008, trei credite bancare de aproape 25.000 de euro şi 36.000 de lei. În ceea ce priveşte veniturile, Corina Cornelia Dăescu a declarat că a câştigat 85.492 de lei, în timp ce soţul a primit de la SRI 64.909 lei.
 
Conform propriilor consemnări, judecătoarea Corina Cornelia Dăescu nu are interese.
 
Iulia Cezara Suciu, din Tribunalul Constanţa, îl judecă pe Nicuşor Constantinescu, şeful suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, în dosarul în care este acuzat de subfinanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa.
 
Potrivit celei mai recente declaraţii de avere a Iuliei Cezara Suciu, document pus la dispoziţie de Consiliul Superior al Magistraturii, judecătoarea nu are terenuri, însă deţine, din 2007, împreună cu soţul, o casă de 331 de metri pătraţi + teren de 850 de metri pătraţi, în Constanţa, un apartament, din 2009, în suprafaţă de 102 metri pătraţi, un apartament în Constanţa, din 2010, de 85 de metri pătraţi (donaţie). De asemenea, judecătoarea mai are, tot împreună cu soţul, în Baia Mare, din 2012, un apartament în suprafaţă de 70 de metri pătraţi (donaţie părinţi). Iulia Cezara Suciu deţine din 2007 un automobil marca Peugeot, fabricat în 2007. Din aceeaşi declaraţie de avere reiese faptul că familia magistratului are 41.000 de lei şi 73.000 de euro reprezentând depozite bancare ori fonduri de investiţii, inclusiv fonduri private de pensii sau alte sisteme cu acumulare. În declaraţia de avere a Iuliei Cezara Suciu apare un împrumut în nume personal acordat asociaţiei familiale „Paula Paula“, în valoare de 53.929 de lei, dar şi că are de returnat către Raiffeisen Bank, până în 2026, suma de 190.707,97 de euro. În 2012, tot la Raiffeisen a fost efectuat un overdraft salariu de 22.000 de lei. În ceea ce priveşte salariile, Iulia Cezara Suciu, în calitate de judecător al Tribunalului Constanţa, a încasat 81.194 de lei. Asta în timp ce soţul ei, Sorin Gheorghe Suciu, director regional la Raiffeisen Bank, a primit 305.355 de lei.

Iulia Cezara Suciu, judecătoarea şefului suspendat al CJC în dosarul subfinanţării CMZ, nu are interese.

Mai departe, Nicuşor Daniel Constantinescu este judecat într-un alt dosar, pentru că ar fi săvârşit 24 de infracţiuni, de Luisa Emanuela Dragomir, din Tribunalul Bucureşti. Şeful suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa este judecat şi de Ana Maria Trancă, din Curtea de Apel Bucureşti, alături de alte 18 persoane fizice şi juridice. În acest dosar, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au calculat un prejudiciu de 31 de milioane de lei. Conform Consiliului Superior al Magistraturii, pe data de 29 mai 2012, Ana Maria Trancă şi-a completat declaraţia de avere menţionând că, în calitate de „judecător al Tribunalului Constanţa“ (posibilă eroare), nu are terenuri, case, dar are în parcare un automobil marca Dacia Logan (fabricat în 2007) şi un Ford Ka (fabricat în 2006). În ceea ce priveşte activele financiare, judecătoarea menţionează un cont la ING Bank, deschis în 2012, cu un sold de 26.000 de euro, reprezentând o donaţie din partea părinţilor în vederea contractării unui credit imobiliar pentru cumpărare imobil. În rubrica destinată veniturilor salariale, Ana Maria Trancă a precizat că de la Tribunalul Bucureşti a primit, în calitate de judecător, suma de 69.600 de lei, şi de la editura Hamangiu, 4.263 de lei, pentru lucrări juridice.

Judecătoarea Ana Maria Trancă nu are interese.

Sorin Gabriel Strutinsky este judecat de Leonard Iustin Bourceanu, din Tribunalul Constanţa, pentru patru infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, instigare la săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, şi instigare la săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor, în formă continuată. Magistratul nu are terenuri, însă deţine, din 1994, un apartament de 60 de metri pătraţi şi o garsonieră, din 2008, de 35 de metri pătraţi, în Constanţa. În 2008, judecătorul lui Strutinsky a luat un credit ipotecar în valoare de 24.112 euro (la data completării declaraţiei). De la Tribunalul Constanţa, Leonard Iustin Bourceanu a primit un salariu anual de 73.639 de lei.

Judecătorul Bourceanu nu are interese.

În secţiunea „Documente“, pot fi citite declaraţiile de avere ale judecătorilor, cu menţiunea că acesta ne-au fost puse la dispoziţie de Consiliul Superior al Magistraturii
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Gabriel-Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu (document)

 

Strutinsky este cercetat într-un alt dosar, alături de Radu Ştefan Mazăre pentru trei infracţiuni de complicitate la luare de mită.
 
Referatul DNA privind propunerea de arestare a lui Radu Ştefan Mazăre şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky (document)
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu / Adrian George Gâmbuţeanu - DNA Bucureşti (partea 1)

 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu / Adrian George Gâmbuţeanu - DNA Bucureşti (partea 2)


 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa

 
Nicuşor Constantinescu mai are un mandat de arestare la domiciliu în dosarul în care este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa pentru abuz în serviciu (trei infracţiuni, dintre care două în formă continuată), constituire a unui grup infracţional organizat, coruperea alegătorilor (două infracţiuni), conflict de interese (zece infracţiuni, dintre care cinci în formă continuată), dar şi de tentativă la abuz în serviciu, în formă continuată.
 
Acuzaţiile care i se aduc lui Nicuşor Constantinescu
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu alături de alte 18 persoane (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii