Teodosie mai puternic decât Moise, în instanțele de judecată!
Teodosie mai puternic decât Moise, în instanțele de judecată!
17 Jun, 2020 00:00
ZIUA de Constanta
4500
Marime text
- Judecătoria Constanța a respins, acțiunea împotriva Arhiepiscopiei Tomisului formulată de Asociația Solidaritatea pentru Libertatea de Conștiință
- Ulterior, Asociația a declarat apel pe 4 iunie a.c, astfel, dosarul a ajuns în atenția magistraților Tribunalului Constanța
- Speță se referă la împărtășirea credincioșilor ortodocși în contextul epidemiei de Sars Cov-2
Asociația condusă de profesorul Emil Moise a pierdut pe fond procesul intentat ierarhului Tomisului, Macedon Petrescu Teodosie și Arhiepiscopiei Tomisului, în dosarul 10349/212/2020, judecat în regim de urgență.
Judecătoria Constanța a respins, acțiunea împotriva Arhiepiscopiei Tomisului formulată de Asociația Solidaritatea pentru Libertatea de Conștiință.
Ulterior, Asociația a declarat apel pe 4 iunie a.c.
Astfel, dosarul a ajuns în atenția magistraților Tribunalului Constanța.
Speță se referă la împărtășirea credincioșilor ortodocși în contextul epidemiei de Sars Cov-2. Deocamdată, nu s-a stabilit un termen în acest dosar.
Vă reamintim că Asociația Solidaritatea pentru Libertatea de Conștiință a încercat să obțină în instanță, în procedura civilă și oprirea Arhiepiscopiei Tomisului și a ÎPS Teodosie de la a mai împărtăși oameni, indiferent de vârstă, „dacă nu sunt respectate condițiile impuse de Ministerul Sănătății (...), de Institutul Național de Sănătate Publică (...), sau prin Ordinul nr. 875/2020 emis de MS și MAI“.
Acțiunea Asociației din instanțe, vine ca urmare a faptului că pe 14 mai 2020, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța a dispus clasarea cauzei plângerii penale formulate de către „Asociația pentru Libertatea de Conștiință”, prin reprezentant legal Emil Moise. Aceasta acuza pe IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și alți doi preoți de infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor (art. 352, alin. 1 Cod Penal).
În urma cercetărilor, Parchetul a constatat că în evidența DSP Constanța nu au fost identificate cazuri de infectare cu noul coronavirus care „să fi fost legate de oficierea slujbelor religioase” și nici nu au existat suspiciuni de infectare în rândul preoților din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului. Totodată, Parchetul a mai constatat că infracțiunea prevăzută de Codul Penal nu a fost săvârșită de către reprezentanții Bisericii, întrucât aceștia nu au încălcat măsuri stabilite expres prin lege.
Parchetul a mai constatat și faptul că aspectele religioase și medicale, invocate în plângerea penală de domnul Emil Moise, nu sunt de natură penală.
În consecință, Parchetul a dispus „clasarea cauzei privind denunțul formulat de către Asociația „Solidaritatea pentru Libertatea de Conștiință”, prin reprezentant legal Emil Moise, pentru comiterea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor (art. 352, alin. 1 Cod Penal), întrucât fapta nu este de natură penală.”
Citește și:
După ce Parchetul Curții de Apel le-a clasat plângerea, Asociația condusă de Emil Moise cheamă în instanță Arhiepiscopia Tomisului și pe IPS Teodosie (documente)
Arhiepiscopia Tomisului, chemată la judecată Cum au tranșat judecătorii constănțeni procesul civil pe tema împărtășirii
Constanța. Procesele pe tema împărtășirii credincioșilor continuă. Cine va pronunța soluția definitivă
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii