Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:27 21 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primele concluzii în cazul tragediei de la Spitalul de Infecțioase, la anul. Unitatea, afectatată de un incendiu și în ianuarie 2014 (video)

ro

04 Oct, 2021 00:00 4734 Marime text
 
  • Multe dintre probele care ar putea conduce la conturarea unor ipoteze în legătură cu producerea incendiului, din data de 1 octombrie 2021, de la Spitalul de Boli Infecțioase au fost distruse.
 
  • Nu este primul incendiu la această unitate sanitară. În ianuarie 2014, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu ce a cuprins o anexă a spitalului.
 
  • Focul ar fi fost aprins de câțiva oameni fără adăpost care încercau să improvizeze o sursă de încălzire. Clădirea unde a avut loc incendiul era nefuncţională.
 
 
O primă concluzie oficială a cauzelor care au dus la producerea incendiului de la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în urma căruia șapte persoane au decedat, ar putea fi anunțată...la anul.
 
Zafer Sadîc, procuror criminalist în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, care instrumentează cauza, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, faptul că, în cazul incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase, ancheta celor de INSEMEX Petroșani poate dura câteva luni, având în vedere complexitatea activităților. Tot potrivit lui Zafer Sadîc multe dintre problele care ar putea conduce la conturarea unor ipoteze în legătură cu producerea incendiului au fost distruse.
 
Având în vedere gravitatea și complexitatea celor întâmplate, o echipă a Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Securitatea Mineră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX) Petroșani a venit la Spitalul de Boli Infecțioase.
 
Specialiștii INSEMEX caută indicii în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor care au dus la producerea tragediei, din data de 1 octombrie 2021, de la Secția de Terapie Intensivă a spitalului.
 
Secția ATI, supra-alogmerată 
 
„Am reușit deocamdată să scanăm cumva întreaga scenă a producerii incendiului, ne-am dat seama de unde trebuie să prelevăm problele care ne interesează. (...) Deocamdată nu putem să spunem dacă a fost vorba despre o greșeală mare, dacă a fost vorba despre un accident. (...) Secția ATI, din cauza Coronavirusului, era foarte aglomerată, era supra-alogmerată (...), există această posibilitate ca sistemul electric să fi fost supraîncărcat, dar nu putem afirma așa ceva la acest moment, nu putem acuza pe nimeni acum“, a mai declarat, dumunică, 03 octombrie 2021, Zafer Sadîc, procuror criminalist în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.  
 
Tragediile anchetate de INSEMEX Petroșani la Constanța

 
Din nefericire, nu este pentru prima dată când specialiștii Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Securitatea Mineră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX) Petroșani vin la Constanța, în interes de serviciu.  
 
În luna iulie 2021, o echipă de experți ai Institutului INSEMEX de la Petroșani a ajuns la Petromidia - Năvodari pentru cercetări în cazul exploziei violente produse vineri, 02 iulie 2021
 
Specialiștii de la INSEMEX Petroșani fac cercetări la Petromidia, în urma exploziei de vineri
 
Mai mult decât atât, în aprilie 2014, specialiştii Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) Petroşani au cercetat și cauzele care au dus la tragedia produsă în restaurantul Beirut din Constanţa. În eveniment şi-au pierdut viaţa Nicoleta Cengher (22 de ani), Mihaela Tucă (24 de ani) şi Nicoleta Vasilițeanu (23 de ani).
 

Au cercetat şi moartea a zece persoane în Port
Tragedia de la restaurantul Beirut din Constanţa, anchetată de specialiştii INSEMEX Petroşani (galerie foto)

 
Un alt caz atent anchetat de experții Institutului INSEMEX de la Petroșani a fost cel al petrolierului „Anopolis”. La data de 5 iunie 2001, zece persoane au murit asfixiate după ce la petrolierul „Anopolis”, aflat în Şantierul Naval Constanţa, a avut loc o explozie.
 
Caz demn de Hollywood, la Constanţa!
Arestat din greşeală pentru moartea a cinci oameni. Detalii ţinute „la sertar“

 
Mai precizăm că, în luna aprilie 2013, INSEMEX a efectuat o expertiză tehnică privind parametrii de inflamabilitate/explozivitate ai substanțelor lichide, solide şi gazoaze de pe nava MSC Flamina.
 
Incendiul din 2014 de la Infecțioase
 
În ianuarie 2014, pompierii din Constanța au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu ce a cuprins o anexă a Spitalului de Boli Infecţioase.
 
Docul ar fi fost aprins de câțiva oameni fără adăpost care încercau să improvizeze o sursă de încălzire.
 
„Ajunși la locul intervenției pompierii au constat că acolo se aflau niște oameni ai străzii care încercau să se încălzească dând foc la niște cartoane.” a declarat, la vremea respesctivă, Paula Anghel, fostul purtător de cuvânt al ISU Dobrogea.
 
De precizat că focul a fost lichidat înainte ca echipajele de pompieri să ajungă la faţa locului.
 
Clădirea unde a avut loc incendiul era nefuncţională.
 
Litoral Tv
Incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase a fost provocat de oameni ai străzii

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Lista persoanelor care au murit în tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii