Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:40 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Casa Grigorescu” din zona Peninsulară va fi reabilitată. Afaceristul Florian Itoafă, răspuns favorabil de la APM Constanța

ro

25 Jul, 2024 17:00 234 Marime text
  • Investitorul Florian Itoafă a solicitat de la APM Constanța evaluarea  impactului asupra mediului, pentru proiectul care precede reabilitarea unei clădiri din zona istorică a municipiului Constanța.
  • Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecţia Mediului Constanta din Municipiul Constanța, în zilele de luni - vineri, între orele 8.00-13.00.
  • Comentariile, observaţiile și propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 01.08.2024.

Florian Itoafă va reabilita o clădire din municipiul Constanța, situată pe strada Traian, nr. 25. Este vorba despre „Casa Grigorescu”, un imobil istoric situat în apropierea Colegiului Național „Mihai Eminescu”.
 
Investitorul Florian Itoafă a solicitat de la APM Constanța evaluarea  impactului asupra mediului, pentru proiectul: „Reabilitare (renovare) imobil S+P+3e prin – schimbarea funcțiunii subsolului din depozit în camere tehnice și conexe restaurantului de la parter, schimbare destinație a apartamentelor de la parter în spațiu comercial (restaurant) – amenajări interioare la apartamentele de locuit de la etajele 1-3”, amplasată in Județul Constanța, Municipiul Constanța, strada Traian, nr. 25.
 
Ulterior, Autoritatea pentru Protecţia Mediului Constanța a anunţat că nu este necesara efectuarea evaluarii impactului asupra mediului  pentru proiectul: „Reabilitare (renovare) imobil S+P+3 E prin – schimbarea funcțiunii subsolului din depozit în camere tehnice și conexe restaurantului de la parter, schimbare destinație a apartamentelor de la parter în spațiu comercial (restaurant) – amenajări interioare la apartamentele de locuit de la etajele 1-3”.
 
Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecţia Mediului Constanța din Municipiul Constanța, în zilele de luni - vineri, între orele 8.00-13.00.
   
Comentariile, observaţiile și propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 01.08.2024.
 
Istoria Casei Grigorescu
 
 
În Casa Grigorescu a copilărit, Horia Grigorescu, un important edil al urbei (martie 1934 - decembrie 1937).
 

„Casa Grigorescu a aparținut lui Petre Grigorescu, fost silvicultor, responsabil pentru multe plantații de arbori în Dobrogea. A fost și un personaj foarte interesant pentru că era implicat în treburile cetății și mai ales a scos un ziar foarte important care se numea ”Constanța”, săptămânal și care se preocupa de probleme generale ale urbei noastre, dar cu deosebită atenție peste problemele de urbanism și edilitate.



Deci se căsătorește cu Cleo, Petre Grigorescu și au avut mai mulți copii, între care și Horia Grigorescu, care va deveni edil de referință în perioada modernă, perioadă de altfel în care se realizează, în anii `36, consolidarea malului estic, una dintre marile probleme ale Constanței, și totodată atunci se inaugurează statuia reginei Elisabeta, Carmen Silva de pe malul mării, eveniment la care participă regele Carol al II-lea și bineînțeles participă și primarul Horia Grigorescu și toată lumea speră ca această statuie făcută de Jalea, predată primarului orașului, va înstrăjui împrejurimile și faleza privind către zare dar și către locul în care regina Elisabeta a avut Pavilionul Regal construit de regele Carol I în asociere cu Anghel Saligny“, relata regretata Doina Păuleanu.

 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

 
Primăria Constanța a emis autorizația de construire pentru reabilitarea Hotelului Intim din zona peninsulară
 
Lăsat în paragină și uitare, imobilul se degradează pe zi ce trece: Niciun investitor nu este interesat de hotelul Palace din Constanța, monument istoric
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii