Costică Zelca - „maharajahul“ din stațiunea Mamaia. Stop SRL construiește pe aleea Argos de la începutul anului
Costică Zelca - „maharajahul“ din stațiunea Mamaia. Stop SRL construiește pe aleea Argos de la începutul
08 Jan, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
10321
Marime text
Lângă acest imobil, tot pe aleea Argos, dar la numerele 2, 4 şi 6, Zelca a primit anul trecut undă verde de la municipalitate pentru a ridica trei imobile P+5-6E cu funcţiunea de spaţii comerciale la parter şi apartamente de vacanţă la etaje, şi, totodată, pentru o investiţie de pe aleea Argos nr. 1, unde SC Stop SRL va construi un imobil P+4E, cu funcţiunea de parcare. Aşadar, acum, Zelca a găsit de cuviinţă să umple golul lăsat între numerele 2 şi 4, ridicând la numărul trei o locuinţă de vacanţă cu doar un etaj.
Citește și: Costică Zelca a decis „să umple un gol“ pe aleea Argos: Republica Stop SRL din nordul staţiunii Mamaia se extinde cu încă un bloc de locuinţe
Amintim că Zelca este implicat într-unul din dosarele în care este cercetat președintele CJC, Nicușor Constantinescu. El a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, alături de alţi 18 inculpaţi (persoane fizice şi juridice), în legătură cu un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi de peste 1 milion de lei în dauna statului român. Zelca este acuzat de complicitate la abuz în serviciu în formă continuată. Dosarul a fost trimis spre soluţionare Curţii de Apel Bucureşti, iar printre inculpaţi se află: Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Felicia Tăicuţu, fost director general al Direcţiei Generale Economico-Financiare din cadrul CJC, Titi Cenuşă, arhitect-şef în cadrul Direcţiei Generale de Urbanism şi Lucrări Publice a Consiliului Judeţean Constanţa, Adrian George Gâmbuţeanu, fostul director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, Ruxandra Luminiţa Darie, notar public, Ionuţ Ţiţimeaua, fost director general al Direcţiei Generale de Administraţie Publică şi Juridică din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, actual şef în Prefectura Constanţa, dar şi SC Stop SRL, unitate administrată de ZelcaÎn şedinţa din 25 octombrie 2012, Consiliul Judeţean Constanţa a decis să cazeze 20 de medici şi cinci angajaţi proprii în locuinţe de serviciu. Proiectul de hotărâre supus votului consilierilor judeţeni arată că cele 25 de persoane urmau a fi cazate în vile situate pe bulevardul Mamaia, la numerele 534, 538 şi 542. Este vorba despre cartierul Mamaia Summerland, administrat de Costică Zelca. Pentru apartamentele medicilor, CJC a cheltuit 3,6 milioane de euro.
Citește și: File din al treilea dosar al lui Nicuşor Constantinescu: Motivul pentru care a fost trimis în judecată Costică Zelcă alături de şeful CJC
Istoria apartamentelor despre care vorbim este una destul de tumultoasă, iar cu privire la situaţia acestor construcţii, regăsim nereguli scoase la lumină de Curtea de Conturi şi făcute publice în Raportul pe anul 2012. Astfel, CCR a constatat că au fost efectuate plăţi nelegale de peste 1.138.000 de lei către SC Stop SRL, societatea care a construit blocurile de apartamente pentru medici şi care este administrată de Costică Zelca. Locuinţele de serviciu cumpărate de CJ Constanţa sunt situate în cartierul exclusivist Mamaia Summerland, pe plaja Fratelli.Reamintim că, vara trecută, asociaţii Stop SRL au decis să facă împărţirea patrimoniului. Potrivit datelor din Monitorul Oficial nr. 4261/14 august 2015, atât Stop SRL, cât şi Millenium Global Development au hotărât, separat, la data de 29 iunie 2015, în cadrul AGA, adoptarea proiectului de divizare, în urma raportului de evaluare efectuat de firma Primoval SRL şi de PFA Iuliana Săvulescu.
Citește și: „Divorţ“ în SC STOP SRL: Costică Zelcă pierde din apartamentele construite pentru medici în complexul Mamaia Summerland
Potrivit Monitorului Oficial, „divizarea Stop SRL se face prin desprinderea unei părţi din patrimoniul acesteia reprezentată de parte din Complexul Summerland Mamaia şi spaţiu comercial Lăpuşneanu şi transmiterea către Millenium Global Development SĂ “. „O parte din activul societăţii se desprinde şi merge cu Millenium Development, adică o serie de apartamente din complexul Summerland şi un spaţiu comercial de vreo 300 de metri pătraţi de pe Lăpuşneanu, iar o parte din apartamente rămân la Stop SRL. Millenium Global Development iese astfel complet din firmă “, a explicat, în luna august, Costică Zelca, pentru ZIUA de Constanţa.
Potrivit proiectului de divizare, societatea absorbantă, Millenium Global Development SRL, preia, alături de partea de patrimoniu reprezentând o parte din complexul rezidenţial Summerland Mamaia şi spaţiul comercial situat pe bulevardul Alexandru Lăpuşeneanu nr. 190B, şi toate licenţele, autorizaţiile şi avizele de funcţionare aferente. După retragerea Millenium Global Development din firma Stop SRL, asociaţi în firmă rămân Costică Zelca (90%) şi Silvia Zelca (10%). Activitatea principală a firmei este Comerţ cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate – stație peco.
Citește și: „Mântuitorii“ SCJU şi blocurile de pe retrocedăriUrmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii