Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
15:10 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De la afaceri cu ceasuri şi bijutierii, la investiţii imobiliare Otei Dogan modifică blocul de pe strada Ţepeş Vodă

ro

25 May, 2016 00:00 7148 Marime text


În luna august a anului trecut, Primăria Constanţa îi dădea undă verde lui Otei Dogan să ridice un bloc de patru nivele pe strada Ţepeş Vodă. Decizia a fost luată după ce a avut loc dezbaterea publică a PUZ-ului iniţiat de acesta la data de 24 iulie 2015, la sediul Primăriei Constanţa.
 
La dezbaterea publică a PUZ-ului de anul trecut, cei prezenţi la masa discuţiilor au ajuns, în final, la concluzia că un bloc de patru nivele nu reprezintă o construcţie atât de mare, în zona respectivă existând din anii trecuţi astfel de imobile înalte. „Am luat la cunoştinţă nemulţumirile vecinilor, vom face tot posibilul să ţinem cont de acestea, întrucât au fost observaţii pertinente“, declara Dogan Otei, la finalul şedinţei pentru consultarea PUZ-ului.
 
Doar că, acum, investitorul s-a răzgândit şi vrea să modifice construcţia. Mai exact, s-o înalţe. Recent, Otei Dogan a primit certificat de urbanism pentru modificare proiect în curs de execuţie. După ce a primit Autorizaţia de Construire (AC) nr. 642/12.04.2016 pentru continuarea lucrărilor autorizate conform AC nr. 90/21.01.2014, Otei Dogan vrea să reconfigureze și să supraetajeze imobilul parter existent în imobilul D+P+2E - locuințe colective cu garaj la demisol - nouă apartamente, împrejmuire teren prin supraetajare cu un etaj, amenajări interioare, închidere balcoane.

Povestea noului „turn“ de patru etaje

Pe 21 ianuarie 2014, Primăria Constanţa emitea Autorizaţia de Construire nr. 90, valabilă 12 luni, la solicitarea lui Dogan Otei, Turchean Otei şi Ahmet Imren. Cei trei intenţionau să reconfigureze şi să supraetajeze imobilul parter existent în imobilul D+P+2E - locuinţe colective cu garaj la demisol - împrejmuire teren. Adresa pentru care s-a obţinut autorizaţia de construire era strada Ţepeş Vodă nr. 21, Constanţa. Imobilul astfel rezultat urma să aibă nouă apartamente. Pe 9 aprilie 2015, aceleaşi trei persoane au obţinut Certificatul de Urbanism nr. 1116 pentru aceeaşi adresă, necesar „elaborării Planului Urbanistic Zonal pentru terenul delimitat de strada Ştefan Mihăileanu, strada Tudor Vladimirescu, strada Ţepeş Vodă, bulevardul I. Gh. Duca, conform Avizului de Oportunitate nr. 46366/30.03.2015“.     
 
Dintre cei 70 de proprietari direct interesaţi şi afectaţi de edificarea construcţiei pe strada Ţepeş Vodă care au fost notificaţi de Direcţia Urbanism din cadrul Primăriei, la dezbaterea publică nu s-au prezentat decât zece persoane, care şi-au spus oful în prezenţa beneficiarului - Dogan Otei, a reprezentanţilor Direcţiei de Urbanism şi a proiectantului. După dezbaterea publică, o parte dintre vecinii beneficiarului au depus o petiţie înregistrată la Primăria Constanţa cu nr. 111928/07.08.2015, prin care şi-au exprimat dezacordul în ceea ce priveşte propunerile PUZ-ului din cauza regimului de înălţime propus (D+P+4E), care ar conduce la pierderea intimităţii, afectarea gradului de însorire a imobilelor din zonă şi micşorarea numărului de locuri de parcare existente. Totodată, aceştia semnalau că ridicarea imobilului ar duce la suprasolicitarea conductei de apă, a sistemului de canalizare, a sistemului de iluminat, dar şi că traficul auto din zonă (autobuzele 51 şi 44) produce trepidaţii, ceea ce afectează imobilele şi ar prejudicia o construcţie cu regim de înălţime mai mare.


 

Afaceri cu ceasuri şi bijuterii

Cât despre cei trei iniţiatori ai PUZ-ului şi, implicit, ai proiectului imobiliar de pe strada Ţepeş Vodă, singurul vizibil în zona de business este Dogan Otei. El deţine, împreună cu soţia sa, Turchean, un magazin de bijuterii din aur şi mai multe spaţii comerciale în judeţul Constanţa. Unul dintre fiii săi este o tânără speranţă a fotbalului constănţean, care evoluează la Academia „Gheorghe Hagi“.
 
Potrivit unei hotărâri publicate în Monitorul Oficial în 2008, cei doi, asociaţi ai firmei Capital One, au decis deschiderea unui punct de lucru pe strada Mihai Viteazu nr. 17, parter, şi schimbarea obiectului principal de activitate în „comerţ cu amănuntul al ceasurilor şi bijuteriilor, în magazine specializate“, pe care l-au închis câteva luni mai târziu. În 2010, potrivit datelor din Monitorul Oficial, cei doi au decis deschiderea unui punct de lucru în Constanţa, pe strada Ştefan cel Mare nr. 82, şi închiderea celor situate la numerele 89 şi 95. Dogan Otei mai apare şi în alte două firme, radiate - DGN Credit IFN şi Aydogan SRL.

Citeşte şi

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii