Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:27 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul depus la APM Constanța Trei pășuni, introduse în intravilanul orașului Cernavodă. Rasova Wine SRL intenționează să ridice un complex turistic (DOCUMENT)

ro

07 Jul, 2024 12:12 1869 Marime text
  • Proiectul „PUZ - introducere în intravilan pentru realizare complex turistic - cazare și dotări aferente memoriu general“ a fost depus la APM Constanța de Rasova Wine SRL.
  • Suprafața parcelelor care au generat PUZ este de 28.115 mp, iar suprafața terenului studia - 3,24 ha.
  • Firma este deținută de Ghiuri Zoe, cu  85% din capitalul social, și  Ghiuri George Orlando, cu 15% din capitalul social.Cei doi asociați sunt și administatorii firmei.


Rasova Wine SRL a depus la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța memoriul proiectului „PUZ - introducere în intravilan pentru realizare complex turistic - cazare și dotări aferente memoriu general“. Este vorba despre  extravilanul orașului Cernavodă, parcelele PS 350/4, PS 350/7 și PS 337/2/2, având numere cadastrale  100566, 103589, respectiv 106071.

Suprafața parcelelor care au generat PUZ este de 28.115 mp, iar suprafața terenului studiat - 3,24 ha. Regimul maxim de înălțime al construcțiilor este P+3 sau variante (S+P+3, D+P+2, P+2+M etc.). Înălțimea maximă admisă la cornișă sau atic - 14,00 metri, raportată la cota terenului amenajat în zona intrării principale, dinspre strada De 350/6.
 
Prezenta documentație are ca obiect Planul Urbanistic Zonal și Regulamentul de urbanism pentru terenul specificat prin avizul de oportunitate 8595 din 11.03.2024, emis de Primăria Orașului Cernavodă, județul Constanța.

Planul urbanistic zonal de față, însoțit de Regulamentul Zonal de Urbanism aferent, cuprinde principiile de aplicare detaliate pentru teritoriul menționat, alcătuit din terenuri aflate în proprietate privată a persoanelor fizice și juridice. Elaborarea acestora a fost declanșată de necesitatea de dezvoltare a parcelelor cu nr. cad. 100566, 103589 și 106071, UAT Cernavoda, în suprafață totală de 28.115 mp, conform extraselor de carte funciară pentru informare din ianuarie 2024.
 
Terenurile sunt extravilane, cu categoria de folosință - pășune (pajiște). Obiectul lucrării constă în aprofundarea și rezolvarea complexă a problemelor funcționale, tehnice și estetice în zonă, cu încadrarea temei beneficiarului în reglementările prevăzute anterior în zonă și pe parcelă. Terenurile care au generat P.U.Z. sunt în prezent neconstruite, situate în extravilan, iar destinația terenurilor stabilită prin P.U.G. aprobat prin H.C.L. nr. 242/2014 este pentru activități agricole, așa cum este menționat în certificatul de urbanism nr. 20 din 15.02.2024, fiind situate în UTR EX2.

Se dorește schimbarea destinației terenului și reglementarea acestuia, în condițiile respectării legislației aplicabile în vigoare, în scopul construirii unui complex turistic, cu spații de cazare de tip hotel și dotări aferente: spa, sală de conferințe, restaurant, sală și terenuri de sport, loisir și altele asemenea.

Se consideră necesar a se avea în vedere în cadrul Planului Urbanistic Zonal următoarele obiective principale:
- asigurarea reglementării construcțiilor și amenajărilor necesare funcțiunilor;
- armonizarea noilor construcții, cu diferite funcțiuni, din punct de vedere arhitectural;
- organizarea circulației carosabile la nivelul creșterii traficului în zonă și asigurarea
unor legături corespunzatoare cu subzonele funcționale ale teritoriului studiat, inclusiv cu
celelalte zone ale orașului; propunerea, pe cât posibil a unor spații verzi;
- completarea și refacerea infrastructurii tehnico-edilitare.

Suprafața totală a terenului studiat este de 3,24 ha. Aceasta este nereglementată de P.U.G. în vigoare, fiind extravilan agricol. Terenul este liber de construcții.
 
Din punctul de vedere al tipului de activitate, terenurile din apropiere sunt destinate preponderent agriculturii. Parcela care a generat P.U.Z. este neconstruita, dar în vecinătate sunt atracții turistice și agro-turistice, precum Crama Rasova, situl Natura 2000 de importanță comunitară ROSCI0022 - Canaralele Dunării, aria de protecție specială avifaunistică Natura 2000 ROSPA0039 - Dunăre - Ostroave, monumentul istoric „Podul Carol I cu statuile Dorobanții”.

Destinația posibilă pentru această parcelă poate fi astfel legată de turism, comerț, divertisment, loisir, sport și agrement, iar zona se poate dezvolta ca un pol de atracție turistică și de agrement, aducând beneficii reale atât economice și sociale. Vecinătatea Dunării favorizează aceste tipuri de funcțiuni.
 
Amplasamentul obiectivului este în extravilanul orașului Cernavodă, la sud de calea ferată și autostradă, de-a lungul drumului paralel cu cornișa falezei Dunării. Coordonatele topografice ale teritoriului studiat de P.U.Z. sunt următoarele: Suprafața studiată are maxim 317 metri pe direcția N-S și cca. 135 metri pe direcția E-V.
 
 Teritoriul se învecinează astfel:
- la est – drum de exploatare De 350/6, cu nr.cad. 105860;
- la vest – Ocolul silvic (albia Dunării) nr. 335
- la sud – drum de exploatare De 350/8, cu nr.cad. 105853;
- la nord – drum de exploatare De 350/3, cu nr.cad. 105857 și parcela 337/2/1, cu nr.cad. 106070;
 
Cele 3 parcele sunt în proprietate privată a persoanelor fizice și juridice și seînvecinează la est, sud și nord cu domeniu public - drumuri de exploatare, tot la nord cu proprietate privată parcela 337/2/1, cu nr.cad. 106070, iar la vest cu Ocolul Silvic (albia Dunării) nr. 335.
Suprafața de teren care constituie domeniul public al primăriei este constituită din De350/3, De350/5, De350/8, De350/6, De338.
 
Terenul natural din perimetrul zonei studiate fiind înclinat, se vor lua măsuri și lucrări care să asigure:
- declivități acceptabile pentru trotuare, alei pietonale și accesuri locale la construcțiile propuse;
- scurgerea apelor de suprafață în mod continuu, fără zone depresionale intermediare;
 - să asigure un ansamblu coerent de alei carosabile, trotuare, alei pietonale, parcaje, etc., rezolvate în plan și pe verticală în condiții de eficiență estetică și economică.
 
Pe terenul studiat se vor constitui următoarele zone funcționale de reglementare:
- T – zonă aferentă turismului și funcțiunilor conexe (comerț, agrement, sport, loisir,
servicii);
- M – zonă mixtă de turism, comerț, agrement, sport, parcuri și spații verzi amenajate
- trotuare, pietonale – de-a lungul drumurilor adiacente;
- carosabil – drumuri adiacente.
 

Despre Rasova Wine SRL  


Înființată în anul 2010, firma are sediul social pe strada Interioara, Nr. 3, Et. 1, Ap. Birou Comercial C2, Constanța și se ocupă de cultivarea strugurilor.

Firma este deținută de Ghiuri Zoe, cu  85% din capitalul social, și  Ghiuri George Orlando, cu 15% din capitalul social.Cei doi asociați sunt și administatorii firmei.

Potrivit teremene.ro, Ghiuri George Orlando mai este asociat în: Intensiv Estival SRL, Beautiful Flowers SRL, Clever Brands International SRL, Momo Sound SRL și  Sorla SR. La rândul ei, Ghiuri Zoe este asociată în Underground Club SRL, Aer Festival SRL, Sunrise Tours SRL,  Beautiful Flowers SRL și  Clever Brands International SRL   Constanța.

În anul 2023, firma cu 49 salriați a declarat o cifră de afaceri de 14.390.984 lei și un profit de 44.369 de lei.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
De asemenea, pentu redactarea acestui articol au fost folosite și infomații de pe termene.ro.

În secțiunea Documente puteți consulta memoriul proiectului depus la APM Constanța.


Citește și:


O firmă din Tulcea anunță investiții imobiliare în Constanța. Mai multe construcții de pe bulevardul Aurel Vlaicu vor fi demolate de Global Solutions SRL

Un teren arabil din comuna 23 August, introdus în intravilan pentru o investiție imobiliară. O persoană fizică a depus proiectul la APM Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii