Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:24 31 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PUZ-ul, depus la APM Constanța Cambela Prod SRL, un pas înainte pentru realizarea ansamblului rezidențial cu blocuri de 24 de etaje, în fosta bază RATC Constanța (GALERIE FOTO+DOCUMENT)

ro

31 Jul, 2024 15:22 434 Marime text
  • La APM Constanța a fost depus memoriu proiectului Elaborare plan urbanistic zonal ansamblu multifuncțional, locuințe colective, comerț, birouri și servicii.
  • Terenul are o suprafață totală de 85.888 mp, este amplasat în intravilanul orașului Constanța, în imediata proximitate a Stadionului Farul și a Parcului Tăbăcariei și este campus din 11 loturi.
  • Investitorul Cambela Prod SRL va construi un ansamblu multifuncțional compus din imobile de 5 etaje, 10 etaje, 15 etaje 20 de etaje și 24 de etaje.
 
Cambela Prod SRL, prin Cracaoanu Maria Alin, a depus la APM Constanța memoriu pentru Elaborare plan urbanistic zonal ansamblu multifuncțional, locuințe colective, comerț, birouri și servicii.
 
Terenul destinat studiului, în suprafață totală de 85.888 mp este amplasat în intravilanul orașului Constanța, în imediata proximitate a Stadionului Farul și a Parcului Tăbăcariei și este campus din 11 loturi definite prin numere cadastrale individuale, conform datelor de recunoaștere a documentației.
 
Suprafața ce face obiectul PUZ este cuprinsă parțial în subzona ZACC1 — subzona centrelor de cartier din interiorul tesutului urban - și parțial iîn subzona ZRV2b — subzona Spații verzi pentru agrement — Complexe și baze sportive — conform actelor de proprietate și planurilor cadastrale.
 


Cele 11 loturi fac obiectul Certificatelor de urbanism nr. 1292 din 26.04.2023 (loturile 1-7) și respectiv 1978 din 17.07.2023 (loturile 8-11), documente emise de Primăria Municipiului Constanța. Terenul este campus din loturile cu numerele cadastrale 230240, 230242, 230243, 230244, 230245, 230246 (proprietate privată a Banco Popular Espanol) și în Administrarea Cambela Prod SRL și loturile cu numerele cadastrale 244249, 241958, 246392, l 258190 (proprietate privata a Bogaris Residential Rom Cuatro SRL), conform extraselor de Carte Funciară. Accesul pe loturi se face atât din Strada Soveja Nord), Strada Panait Cerna (la sud) si din Strada Chiliei pe latura de est.
 
Amplasamentul studiat aparține unei foste zone industriale dezafectate, arie ce necesită un proces de regenerare urbane. Intențiile de restructurare a zonei au fost demarate anterior odată cu realizarea unei documentații de urbanism PUZ, anulate ulterior în instanta și care a reglementat zona ce face obiectul prezentei documentații. Fiind o arie cu o importantă rezerva de teren, cu o accesibilitate ridicată, în apropierea unor obiective de interes și bine relaționată cu centrul orașului, zona studiată prezintă un real potențial de dezvoltare.

Demararea unui proces de restructurare urbană ar atrage dupe sine o dinamică locală și zonală foarte importantă și necesară. Zona de studiu este caracterizată de mixitate funcțională, precum zone locuire individuală și colectivă, activități sportive și de agrement, Palatul Copiilor, zona de comerț - servicii — cu un regim de înălțime variabil — de Ia hipermarket de tip hală, fondul vechi construct —parter - P+1-2+M, imobile de locuințe colective cu regim variabil de înălțime de Ia P+2 până la P+18 niveluri.

 
În prezent, terenurile sunt libere de construcții

 
Terenurile propuse pentru studiu sunt situate în intravilanul municipiului Constanță dezvoltându-se de-a lungul străzilor Soveja, Panait Cerna și Chiliei. De-a lungul evoluției localității terenurile din zona studiată au avut în principal funcțiuni de locuire individuală, agrement și cultuni.
 
Situl se află pe amplasamentul unui fost garaj de troleibuze ce a funcționat din anul 1959 până în 2010, atunci când a fost demolat.
În prezent, terenurile sunt libere de construcții, existând o zonă cu platforme betonate ce este utilizati ca poligon pentru o școala de șoferi.
 
Din punct de vedere al toponimiei cartierelor, situl studiat face parte din cartierul Stadion, denumire dată de prezența stadionului și a complexului sportiv Farul.

 
Ce propune Cambela Prod SRL
 
 Investitorul propune realizarea unui ansamblu format din:
- Imobile (locuire colectivă, comerț, servicii, dotări, clădiri de parcare etc) cu regim de înălțime 3S+P+2E – 3S+P+5E, cu o înălțime maximă de 16 – 20 metri,  
- Imobile (locuire colectivă, comerț, servicii, dotări etc) cu regim de înălțime 3S+P+2E – 3S+P+10E, cu o înălțime maximă de 35 metri;
- Imobile (locuire colectivă, comerț, servicii, dotări etc) cu regim de înălțime 3S+P+12E, cu o înălțime maximă de 43 metri;
- Imobile (locuire colectivă, comerț, servicii, dotări etc) cu regim de înălțime 3S+P+15E, cu o înălțime maximă de 55 metri;
- Imobile (locuire colectivă, comerț, servicii, dotări etc) cu regim de înălțime 3S+P+4E – 3S+P+20E, cu o înălțime maximă de 80 metri, respectiv imobil ce cuprinde funcțiunile de hotel, apart-hotel, birouri, comerț, servicii – accent de înălțime cu regim de înălțime 3S+P+24E, cu o înălțime maximă de 100 metri.


 
UTILIZĂRI ADMISE

▪ locuințe colective, locuințe individuale;
▪ instituții, servicii și echipamente publice la nivel de cartier;
▪ sedii ale unor companii și firme, servicii pentru întreprinderi, proiectare, cercetare, expertizare, agenții
imobiliare, consultanță în diferite domenii, alte servicii profesionale;
▪ lăcașuri de cult;
▪ edituri, media;
▪ servicii sociale, colective și personale, activități asociative diverse;
▪ comerț cu amănuntul și piață agro-alimentară;
▪ supermarket și hypermarket integrate în construcțiile propuse;
▪ depozitare mic-gros pentru aprovizionare la domiciliu și pentru aprovizionarea comerțului cu amănuntul;
▪ hoteluri, pensiuni, restaurante, agenții de turism;
▪ loisir și sport în spații acoperite;
▪ amenajări de spații publice, locuri de joacă pentru copii, spații plantate;
▪ parcaje la sol și multietajate;
▪ pasarele pietonale supraterane sau subterane;
▪ grupuri sanitare publice și anexe necesare pentru gestionarea și întreținerea spațiilor publice.
 
UTILIZĂRI FUNCȚIONALE CU CONDIȚIONĂRI
▪ se admit la parterul clădirilor activități în care accesul publicului nu este liber numai cu condiția ca să nu fie alăturate mai mult de două astfel de clădiri;
 
UTILIZĂRI INTERZISE
 
▪ activități productive poluante, cu risc tehnologic sau incomode prin traficul generat;
▪ hypermarketuri de sine stătătoare cu suprafețe dedicate parcajelor la sol care determină întreruperi la nivelul
cursivității de parcurgere pietonală a spațiului urban;
▪ suprafețe de parcare la sol (în aer liber) de mari dimensiuni, asfaltate / betonate, pentru mai mult de 50 de mașini;
▪ stații de distribuție carburanți, spălătorii auto;
▪ construcții provizorii de orice natură;
▪ depozitare en gros;
▪ depozitări de materiale refolosibile;
▪ platforme de precolectare a deșeurilor urbane;
▪ depozitarea pentru vânzare a unor cantități mari de substanțe inflamabile sau toxice;
▪ activități care utilizează pentru depozitare și producție terenul vizibil din circulațiile publice sau din instituțiile publice;
▪ lucrări de terasament de natură să afecteze amenajările din spațiile publice și construcțiile de pe parcelele adiacente;
▪ orice lucrări de terasament care pot să provoace scurgerea apelor pe parcelele vecine sau care împiedică evacuarea și colectarea apelor meteorice.


 
Despre Cambela Prod SRL
 
Potrivit termene.ro, Cambela Prod SRL a fost înființată în anul 2000, are sediul social în comuna Stejaru, județul Tulcea și se ocupă de comerț cu ridicata al cerealelor, semințelor, furajelor și tutunului neprelucrat. Firma are mai multe puncte de lucru în Constanța și Tulcea.

Asociat unic și administrator este Bela Tănase, care deține și un PFA. De asemenea, Bela Tănase a fost administrator în Highlife Properties SRL (radiată)

Conform termene.ro, Cambela Prod SRL figurează cu 25 de achiziții directe (Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol, UAT Comuna Stejaru, Școala Gimnazială Beidaud printre autoritățile contractante).
 
În 2022, Cambela Prod SRL a declarat 63 de angajați, o cifră de afaceri de 1.117.195.836 lei și un profit de 29.949.344 lei.

Situația pe 2023 arată astfel: o cifră de afaceri de 1.502.951.856 lei, un profit de 40.452.351 lei și 70 de angajați.

În secțiunea Documente puteți consulta PUZ-ul depus de Cambela Prod la APM Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
De asemenea, pentru redactarea acestui articol au fost folosite și informații de pe termene.ro.

 
Citește și:

 
Imobiliare Constanța. PUZ-ul pentru un nou proiect imobiliar pe terenul fostei baze RATC dezvoltat de Cambela Prod SRL, în consultare publică! (DOCUMENT)
 
Felicia Ovanesian, victorie în fața Primarului Constanței, la Tribunal! Ce trebuie să facă edilul (MINUTA)  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii