Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:28 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Felicia Ovanesian, victorie în fața Primarului Constanței, la Tribunal! Ce trebuie să facă edilul (MINUTA)

ro

10 Jul, 2024 13:08 1002 Marime text
Felicia Ovanesian
  • Decizia instanței mai poate fi atacată în recurs.
Felicia Ovanesian, fost city manager al Constanței și candidat la primărie, a câștigat procesul intentat Primarului Municipiului Constanța, judecătorii de la Tribunal hotărând astăzi, 10 iulie 2024, să admită în parte cererea de chemare în judecată formulată de Ovanesian.
 
Decizia instanței a fost pronunțată în dosarul 8409/118/2023 și poate fi atacată în recurs.
 
Conform deciziei judecătorilor de la Tribunal, primarul trebuie să elibereze o copie de pe un aviz de oportunitate emis în beneficiul Cambela Prod SRL pentru elaborarea PUZ în zona terenurilor din vecinătatea LIDL Soveja, precum și documentația ce a stat la baza acestui aviz.
 
Iată minuta deciziei de astăzi, 10 iulie 2024, a Tribunalului Constanța:
 
„Admite în parte cererea de chemare în judecată, formulată de reclamanta Felicia Ovanesian, în contradictoriu cu pârâtul Primarul Municipiului Constanța, prin reprezentant convențional Cabinet de avocat Constantin Cojocaru.
Obligă pârâtul la eliberarea eliberarea copiei avizului de oportunitate nr. 189756/02.10.2023-certificat pentru conformitate, emis în beneficiul Cambela Prod SRL pentru elaborare PUZ – în vederea modificării reglementărilor urbanistice aplicabile terenurilor situate în vecinătatea LIDL , Soveja generat de imobilele situate în mun. Constanța, identificate cu nr. cadastrale 230240-230246, 244249, 241958, 246392, 258190 și documentația aferentă avizului constând din elementele reglementate prin prev. art. 32, alin. 3 din Legea 350/2001.
Respinge în rest cererea, ca neîntemeiată.
Fără cheltuieli de judecată.
Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare“
 
Potrivit datelor noastre, la Tribunal, dosarul s-a aflat în atenția completului prezidat de magistratul Ciprian Gabriel Butaru, din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței.
 
Acum, părțile au la dispoziție un termen de 15 zile de la comunicarea deciziei motivate a instanței pentru a declara recurs.
 
Dacă în cauză se va declara recurs, dosarul va ajunge la Curtea de Apel Constanța, instanță care va pronunța decizia definitivă.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, legat de acest litigiu, Felicia Ovanesian a făcut următoarele precizări pentru ZIUA de Constanța, la momentul înregistrării dosarului la instanță
 
„În dosarul acela, am dat în judecată Primarul Municipiului Constanța după ce am cerut niște informații de interes public, pe legea 544/2001 cu privire la niște hârtii legate de PUZ-ul de la baza RATC, cu blocurile despre care ați mai scris și dumneavoastră. A refuzat să îmi dea, în sensul că mă trimitea pe site sau că anumite documente nu le pot furniza ei. Nu este singurul proces pe care îl deschid în acest sens, căci am mai solicitat și în alte spețe documente și nu am primit răspuns. Pe vremea lui Făgădău primeam răspunsurile la cererile pe 544, dar la Chițac refuză de fiecare dată. Nu se poate așa ceva!“
 
Acum, rămâne de văzut dacă va fi declarat recurs în proces.

Detalii despre PUZ-ul vizând fosta bază RATC pot fi accesate în articolele
Imobiliare Constanța
PUZ-ul pentru un nou proiect imobiliar pe terenul fostei baze RATC dezvoltat de Cambela Prod SRL, în consultare publică! (DOCUMENT)


dar și
PUZ-ul pentru ansamblul rezidențial pe care afaceristul Tănase Bela vrea să-l ridice pe fosta bază RATC, în consultare publică (DOCUMENT)

Despre Cambela Prod SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 10 iulie 2024, Cambela Prod SRL a fost înființată în 2000, are sediul social în Stejaru, județul Tulcea și se ocupă de comerț cu ridicata al cerealelor, semințelor, furajelor și tutunului neprelucrat.
 
Firma are mai multe puncte de lucru, inclusiv în județul Constanța.
 
Asociat unic și administrator figurează Bela Tănase, care deține și un PFA.
 
Conform termene.ro, Cambela Prod SRL figurează cu 25 de achiziții directe (Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol, Comuna Stejaru, Școala Gimnazială Beidaud printre autoritățile contractante).
 
În 2023, Cambela Prod SRL a declarat 70 de angajați, profit peste 40,45 de milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 1,5 miliarde de lei.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Primarul Municipiului Constanța, recurs la Curte contra Feliciei Ovanesian
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii