Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:13 04 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Terenul aferent Palatului Reginei Maria din Mamaia ar putea fi preluat de Primăria Constanța. A fost emis certificatul de urbanism de informare

ro

04 Sep, 2024 15:22 195 Marime text
Vila Regina Maria din Mamaia
  • Primăria Constanța a emis, pe data de 2 septembrie 2024, certificatul de urbanism nr. 2191 – Informare Vila Regala -Club Castel din stațiunea Mamaia.
  • Actul de urbanism este valabil 24 de luni.
  • În cadrul ședinței de Consiliu Local Constanța din 31 iulie a.c. a fost aprobat proiectul privind exercitarea dreptului de preempțiune de către Municipiul Constanța pentru cumpărarea imobilului teren aferent Palatului Regal de la Mamaia.
Primăria Constanța face demersuri pentru preluarea terenului pe care este construită Vila Regală din stațiunea Mamaia.
 
Pe data de 2 septembrie, Primăria Constanța a emis, certificatul de urbanism nr. 2191 – Informare Vila Regala -Club Castel din stațiunea Mamaia. Actul de urbanism este valabil 24 de luni.
 
Certificatul de urbanism este necesar în scopul informării cu privire la reglementările urbanistice în vigoare pentru acest amplasament. În prezent, terenul aparține firmei Light System SRL.

Certificat de urbanism Vila Regina Maria.


 
În cadrul ședinței de Consiliu Local Constanța din 31 iulie a.c. a fost aprobat proiectul privind exercitarea dreptului de preempțiune de către Municipiul Constanța pentru cumpărarea imobilului teren aferent Palatului Regal de la Mamaia.
 
Este vorba despre imobil teren în suprafață de 15.465,91 mp, înscris în cartea funciară nr. 205622, având număr cadastral 17.121, parte din monumentul istoric denumit fosta vilă regală, azi club ”Castel”, cod lmi CT-II-M-A-02896 conform listei monumentelor istorice 2015, anexă la ordinul ministrului culturii și patrimoniului național nr. 2828/2015, vezi secțiunea „documente”.
 
Comisia de negociere a prețului pentru cumpărarea terenului de sub Castelul Regal de la Mamaia va fi condusă de viceprimarul Ionuț Rusu.
 
Din Comisia de negociere vor face parte următorii: din partea Consiliului Local - Cristian Omocea (PNL), Daniela Dina (PNL), Liviu Merdinian(PSD), Florin Cocargeanu (USR) - membri titulari ai Comisiei și funcționarii din cadrul municipalității - Carmen Mihaela Ispas, Lenuța Petcu, Nicoleta Florescu, Cristina Aldea și Stere Palaș. Membri supleanți au fost desemnați Dan Petre Leu - arhitect șef, consilierii locali Adriana Arghirescu (PNL) și Florin Tudor (PNL) alături de funcționari din cadrul municipalității.
 
Vila Regală din Mamaia, aparținând Reginei Maria, a revenit în proprietatea Statului Român prin Mamaia SA după ce în 2022, judecătorii au anulat definitiv contractul de vânzare-cumpărare a imobilului încheiat de societatea de stat cu firma privată Light System SRL.
 
Decizia magistraților a venit în urma analizării probelor din dosarul civil deschis de Ministerul Culturii, instanța a ajuns la concluzia că nu a fost respectat dreptul de preemțiune al Statului Român.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:


Certificat de Urbanism pentru Vila Regală!Document eliberat după ce ÎCCJ a decis întoarcerea monumentului în proprietatea Statului Român

Firme Constanța. Light System SRL convoacă Adunarea Generală a Asociaților. Un singur punct pe ordinea de zi
 
Consiliu Local Municipal a demarat procedura de răscumpărare: Cu cât vrea Light System SRL să vândă terenul aferent Palatului Regal de la Mamaia (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii