Arhiepiscopia Bisericii Armene din România, proces nou la Constanța împotriva Comisiei de Retrocedare a Bunurilor Cultelor Religioase
Arhiepiscopia Bisericii Armene din România, proces nou la Constanța împotriva Comisiei de Retrocedare a Bunurilor
01 Aug, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
692
Marime text
- Într-un litigiu anterior de la Curtea de Apel Constanța, judecătorii de la malul mării au stabilit că Arhiepiscopia Bisericii Armene este îndreptățită la despăgubiri pentru un imobil din municipiul Tulcea, ce a făcut obiectul unui dosar de despăgubiri deschis încă din 2006.
Este vorba despre dosarul cu indicativul 431/36/2024, cauză înregistrată pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții.
Părți în dosar sunt Arhiepiscopia Bisericii Armene din România, în calitate de reclamant, și Comisia Specială de Retrocedare a unor bunuri imobile care au aparținut cultelor religioase din România, în calitate de pârât.
Obiectul dosarului este reprezentat de o cerere de anulare a unui act administrativ, fiind vorba despre Decizia nr. 10874 din 22 februarie 2024 a Comisiei.
Până la acest moment, nu a fost stabilită data primei înfățișări în proces.
Amintim, într-un litigiu anterior de la Curtea de Apel Constanța, judecătorii de la malul mării au stabilit că Arhiepiscopia Bisericii Armene este îndreptățită la despăgubiri pentru un imobil din municipiul Tulcea, ce a făcut obiectul unui dosar de despăgubiri deschis încă din 2006.
Detalii pot fi consultate în articolul
Arhiepiscopia Bisericii Armene din România a câștigat, la Constanța, despăgubiri pentru prăvăliile pe care le deținea în Tulcea! (MINUTA)
Totodată, pe rolul Curții de Apel din Constanța se află și dosarul în care Arhiepiscopia Bisericii Armene din România contestă o decizie din luna ianuarie 2024 adoptată de Comisia Specială de Retrocedare.
Detalii despre acest proces pot fi consultate în articolul
Arhiepiscopia Bisericii Armene, proces la Constanța pentru bunurile din Tulcea confiscate de comuniști! Dosarul, repus pe rol
Pentru a reveni la noul dosar, trebuie menționat că, oricare va fi decizia Curții de Apel în acest proces, ea va putea fi ulterior atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție, Curtea Supremă de Justiție din România.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Arhiepiscopia Bisericii Armene din România, proces la Constanța, cu Guvernul României, pentru bunuri confiscate de regimul comunist
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii