Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:30 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Control judiciar revocat în cazul unui angajat al Penitenciarului Poarta Albă

ro

06 Jan, 2021 00:00 1428 Marime text
  • Precizăm că trimiterea în judecată din cursul procesului penal nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.

Tribunalul Constanța a decis ieri revocarea controlului judicar luat în cazul lui Florin Croitoru, agent de poliție penitenciară din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată. Judecătorii au revocat controlul judiciar și în cazul celuilalt inculpat din dosar, Valentin Ciucă, persoană fără calități speciale, bănuit de săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită în formă continuată.
 

Oficial de la instanță

 
„Revocă măsura preventivă a controlului judiciar instituit în sarcina inculpaților Croitoru Florin și Ciucă Valentin. Cu drept de contesta?ie în termen de 48 de ore de la pronunțare pentru părțile prezente și de la comunicare pentru cele lipsă“, potrivit minutei judecătorești.
 
Primul termen pe fond al dosarului a fost stabilit pentru data de 20 ianuarie 2021.
 
„Din probele administrate în faza de urmărire penală a rezultat că, inculpatul C. F., în perioada februarie – mai 2020, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, în calitate de agent de poliție penitenciară în cadrul Penitenciarului Poarta Albă – Secția Exterioară Valu lui Traian, i-a solicitat în mod succesiv unei persoane private de libertate în unitatea sus-menționată, și a și primit direct sau prin intermediul inculpatului C. V., aproximativ 60 de pachete țigarete, o pereche de papuci, suma de 500 lei, și apoi, în aceeași perioadă de timp, a mai solicitat și a primit, bunuri vestimentare – trening, o pereche de pantofi sport – , un parfum, și o geacă tip vestă, toate acestea pentru a-și exercita atribuțiile de serviciu astfel încât să nu-l scoată la munci grele pe deținut, și să-i creeze un regim preferențial de muncă. În caz contrar, agentul de penitenciare C. F. îi îngreuna voit situația deținutului, selecționându-l să-și desfășoare activitatea la ghena de gunoi, precum și pentru a introduce mai multe bunuri interzise la deținere în penitenciar, pe care i le-a dat persoanei private de libertate“, conform procurorilor.
 
 
Precizăm că trimiterea în judecată din cursul procesului penal nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.
 
În cauză, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa a beneficiat de sprijinul Serviciului de Investigații Criminale și al Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, de sprijinul Direcției Generale Anticorupție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, al Brigăzii de Operațiuni Speciale Constanța, și al Autorității Naționale a Penitenciarelor – Penitenciarul Poarta Albă.
 
Citește și

 
Nici evadările din penitenciarele românești nu mai sunt ce erau. Deținut prins după 30 de minute de la evadare

Închisoare cu executare pentru un comisar de penitenciare din Tulcea. Dosarul a ajuns la Constanța

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii