Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:39 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul 2 Mai Vlad Pascu, așteptat joi la Tribunalul Constanța! Cere să fie eliberat din arest

ro

05 Jun, 2024 17:00 1017 Marime text
 
 
  • Matei Vlad Pascu este suspectat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.
  • Procurorii spun că după impact, inculpatul „nu a oprit autovehiculul, a continuat deplasarea circa 50 de metri, după care a oprit pentru scurt timp, însă nu a revenit la faţa locului, ci a întors maşina spre localitatea Vama Veche, fiind depistat la intrarea în această localitate de către un echipaj de jandarmi şi poliţişti, ce fusese alertat cu privire la evenimentul rutier“.
  • Tot potrivit procurorilor, „după depistarea sa, inculpatul a fost testat cu aparatul Drugtest şi apoi condus la spital pentru recoltarea probelor biologice, în urma analizării acestor probe rezultând că se afla sub influenţa mai multor substanţe psihoactive“.
 
Vlad Matei Pascu, din București, acuzat de producerea tragediei de la 2 Mai, din județul Constanța, din data de 19 august 2023, eveniment soldat cu decesul a doi tineri și rănirea altor trei, este așteptat joi, 6 iunie 2024, la Tribunalului Constanța!
 
Conform portalului instanțelor de judecată, judecătorii de la Tribunalul Constanța vor analiza joi cererea lui Vlad Pascu de eliberare din arestul preventiv și plasarea lui în arest la domiciliu.
 
Ședința de judecată este programată să înceapă la ora 09.00.
 
Oricare va fi decizia tribunalului, aceasta va fi definitivă.
 
Matei Vlad Pascu este suspectat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.
 
Procurorii spun că după impact, inculpatul „nu a oprit autovehiculul, a continuat deplasarea circa 50 de metri, după care a oprit pentru scurt timp, însă nu a revenit la faţa locului, ci a întors maşina spre localitatea Vama Veche, fiind depistat la intrarea în această localitate de către un echipaj de jandarmi şi poliţişti, ce fusese alertat cu privire la evenimentul rutier“.
 
Tot potrivit procurorilor, „după depistarea sa, inculpatul a fost testat cu aparatul Drugtest şi apoi condus la spital pentru recoltarea probelor biologice, în urma analizării acestor probe rezultând că se afla sub influenţa mai multor substanţe psihoactive“.
 
Dosarul tragediei se află pe rolul Judecătoriei Mangalia, noul termen fiind stabilit pentru data de 7 iunie 2024.
 
Oricare va fi decizia judecătoriei, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța. 
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Judecătoria Mangalia
Vlad Pascu rămâne în arest! (MINUTĂ)

 
Oficial
Inspecția Judiciară a exercitat acțiunea disciplinară față de Popoviciu Ioana Ancuța, de la Judecătoria Mangalia (DOCUMENT)

 
Surse
Berevoescu Carmen Claudia, șefa Judecătoriei Mangalia, noul judecător al Dosarului 2 Mai


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii